Uporan u činjenju prekršaja u prometu, određena mu uvjetna kazna zatvora

Autor: Portal Torpedo 23.04.2024

policija_ilustracija_2023_promet__2_ Foto: ilustracija

Policija je 36-godišnjeg recidivista zaustavila na području Delnica dok je upravljao osobnim vozilom bez vozačke dozvole.

Rijeka - Uvjetnom kaznom zatvora kažnjen je jučer 36-godišnji hrvatski državljanin na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Rijeci zbog višekratnog činjenja prekršaja u prometu.

Spomenutog recidivista su 22. travnja oko 9.40 sati zaustavili policijski službenici na području Delnica dok je upravljao osobnim vozilom, delničkih registracijskih oznaka, bez vozačke dozvole.

Provjerom je ,naime, utvrđeno kako 36-godišnjak nema položeni vozački ispit za upravljanje vozilom niti jedne kategorije, a u protekle tri godine zbog počinjenja navedenog prekršaja proglašen je krivim u četiri pravomoćne sudske odluke.

Zbog opetovanog činjenja navedenog prekršaja, nadležna sutkinja odredila mu je uvjetnu kaznu zatvora od 20 dana ako okrivljenik u roku godine dana ne počini jedan ili više prekršaja u prometu. Također je donijela odluku i o trajnom oduzimanju osobnog vozila kojim je okrivljeni 36-godišnjak počinio prekršaje.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...