Vikend u prometu – recidivistu izmjerena gotovo dva i pol promila pa zadržan u zatvoru

Autor: Marina Pauletić 31.10.2022

wp-content/uploads/2021/04/akcija-policija-brzina-2021-3.jpg

Prometni recidivist ulovljen je na području Kastva.

Rijeka - Prometna policija i ovog je vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te zabilježila sveukupno 199 prometnih prekršaja.

Najveći broj evidentiranih prekršaja odnosi se na nekorištenje sigurnosnog pojasa – 44 prekršaja, zatim slijedi 36 prekršaja prekoračenja brzine, 24 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te dva prekršaja korištenja mobitela u vožnji.
Osim toga, zabilježeno je 16 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, četiri prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava upravljanje te još 70 različitih prometnih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 2,49 g/kg izmjerena je 28. listopada oko 13.45 sati 51-godišnjem vozaču, kojeg je policija zaustavila na području Kastva, dok je upravljao teretnim vozilom marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka. Osim nedozvoljene koncentracije alkohola, provjerom je utvrđeno da mu je oduzeta vozačka dozvola zbog neodazivanja na izvanredni liječnički pregled, a ova mjera mu je na snazi od svibnja 2013. godine te traje sve do odazivanja na spomenuti pregled. Nadalje, utvrđeno je da je zaustavljeni 51-godišnjak recidivist u činjenju prometnih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola s više izrečenih zabrana upravljanja vozilom.

Zbog počinjenja navedenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 51-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog te je doveden na nadležni općinski sud gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u zatvoru do naviše 15 dana te dovođenje na raspravu.

Najveća brzina od 83 km/h izmjerena je 30. listopada nešto prije 9 sati u Zvonimirovoj ulici u Rijeci, gdje je vozač osobnog vozila marke Peugeot, daruvarskih registracijskih oznaka upravljao vozilom navedenom brzinom, iako je na tom dijelu ceste, odnosno u naseljenom mjestu ograničenje brzine 50 km/h.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 26 prometnih nesreća, u kojima je sedam osoba lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa, a posebice uzimajući u obzir moguće gužve u prometu tijekom blagdana Svih svetih.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...