Vikend u prometu: 20 prometnih nesreća i 265 prekršaja

Autor: Ivana Grabar 31.01.2022

policija_promet_palica Foto: PU primorsko-goranska

Najveća koncentracija alkohola od 1,68 g/kg izmjerena 33-godišnjoj vozačici osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka.

Rijeka - Proteklog vikenda policija je u provedbi pojačanog nadzora prometa na cestama na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježila ukupno 265 prometna prekršaja. Slijedi izvještaj PU primorsko-goranske:

Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – ukupno 133, zatim 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 11 prekršaja korištenja mobitela u vožnji. Osim toga, zabilježeno je pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 81 različiti prometni prekršaj.


Najveća brzina od 147 km/h izmjerena je 28. siječnja oko 21 sat kada je na auto cesti A7, kod tunela Burlica posada policijskog presretača zaustavila 41-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Volvo, njemačkih registracijskih oznaka. Spomenuti je krećući se u smjeru Krka prekoračio brzinu, iako je na toj dionici ograničenje brzine 80 km/h. Zbog počinjenog prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5000 kuna.


Najveća koncentracija alkohola od 1,68 g/kg izmjerena je 33-godišnjoj vozačici osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka. Policija ju je zaustavila 30. siječnja oko 3,00 sata na području Crikvenice, a radi vožnje pod utjecajem alkohola izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.


Ostale evidentirane koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 zabilježene kod šest vozača, po tri vozača evidentirana s do 0,5 g/kg i u kategoriji između 1,01 do 1,50 g/kg te jedan u kategoriji 1,51 i više g/kg.


Jednako kao i spomenuti vozači, i svi ostali počinitelji prekršaja u prometu sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 20 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teško, a jedna je lakše ozlijeđena.

Pozivamo i ovom prilikom vozače na maksimalni oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama, stoji na kraju izvještaja Policijske uprave primorsko-goranske.

Više sa portala torpedo.media ...