Vikend u prometu: 31 prometna nesreća, tri osobe teško ozlijeđene

Autor: Portal Torpedo 15.04.2024

policija_ilustracija_2023_promet__2_ Foto: ilustracija

U prometnim nesrećama tri su osobe teško, a deset ih je lakše ozlijeđeno.

Rijeka - Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 211 prometnih prekršaja. Najviše je prekršaja prekoračenja brzine - 33, nekorištenja sigurnosnog pojasa - 28, vožnje pod utjecajem alkohola - 18 te 17 prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Zabilježena su i dva prekršaja upravljanja vozilom pod zabranom, po jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom i prije stjecanja prava na upravljanje te još 108 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 116 km/h zabilježena je 13. travnja oko 11.20 sati na Jadranskoj magistrali na području Jadranova, gdje se vozač motocikla slovenskih registracijskih oznaka kretao navedenom brzinom u smjeru Crikvenice, iako je na tom dijelu ograničenje brzine 60 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 2,44 g/kg izmjerena je istog dana oko 16.40 sati na području Krka gdje je policija zaustavila 55-godišnjeg vozača osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka.

Utvrđeno je da je riječ o vozaču koji je već nekoliko puta prekršajno prijavljivan zbog počinjenja istovrsnih prekršaja te je zbog opasnosti da će nastaviti vožnju i ugrožavati sigurnost prometa, priveden i zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Protiv spomenutog vozača policija nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlože da mu se izrekne maksimalna novčana kazna u iznosu od 2.640 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od 12 mjeseci.

Osim ovih vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodila se 31 prometna nesreća, u kojima su tri osobe teško, a deset ih je lakše ozlijeđeno.

Od prometnih nesreća s teško ozlijeđenim osobama izdvajamo nesreću koja se dogodila jučer oko 12 sati i u kojoj je teško ozlijeđen 50-godišnji državljanin Italije. Spomenuti je upravljao motociklom krećući se iz smjera Kikovice u smjeru Gornjeg Jelenja te je uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i sletio izvan kolnika.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...