Vikend u prometu: Najveća brzina 176 km/h, najveća koncentracija alkohola 2,14 g/kg

Autor: Portal Torpedo 20.11.2023

policija-95687

U ovom razdoblju dogodilo se 26 prometnih nesreća, u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno

Rijeka - Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 228 prometnih prekršaja.

Najviše je prekršaja prekoračenja brzine - 46, nekorištenja sigurnosnog pojasa - 35, zatim korištenja mobitela u vožnji - 24 te vožnje pod utjecajem alkohola - 18.

Zabilježeno je i pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom te još 96 rzličitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 176 km/h zabilježena je 17. studenoga oko 10.45 sati, na autocesti A7 iz smjera Kraljevice prema Rijeci, gdje je posada policijskog presretača zaustavila osobno vozilo, riječkih registracijskih oznaka. Navedenim vozilom upravljao je 18-godišnji državljanin, koji se nije pridržavao propisanog ograničenja brzine od 100 km/h.
Prekršajnim nalogom izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 660 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća koncentracija alkohola od 2,14 g/kg izmjerena je poslije ponoći 19. studenoga na području Kukuljanova. Rekorder po alkoholu je 31-godišnji vozač osobnog vozila, slavonskobrodskih oznaka, koji osim što je upravljao pod utjecajem alkohola, sa sobom tijekom vožnje nije imao vozačku dozvolu.
Zbog počinjenih prekršaja nadležnom općinskom sudu predloženo je da mu se izrekne novčana kazna u ukupnom iznosu od najmanje 2.680 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Osim ove dvojice vozača, i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 26 prometnih nesreća, u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...