Vikend u prometu: Najveća brzina od 171,6 km/h evidentirana jučer na A6 kod Vrata Jadrana

Autor: Portal Torpedo 10.01.2022

wp-content/uploads/2021/12/stop-policija.jpg

11 prometnih nesreća i 165 prekršaja kratka je analiza vikenda u prometu, slijedi detaljno izvješće PU primorsko-goranske

Rijeka - Proteklog vikenda policija je u provedbi pojačanog nadzora prometa na cestama na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježila ukupno 165 prometnih prekršaja.

Tijekom nadzora utvrđeno je 63 prekršaja prekoračenja brzine, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te šest prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Osim spomenutih, zabilježen je po jedan prekršaj korištenja mobitela za vrijeme vožnje i upravljanja vozilom prije stjecanja prava, pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, četiri prekršaja zabrane upravljanja vozilom te 72 ostala prometna prekršaja.

Najveća brzina od 171,6 km/h evidentirana je jučer, 9. siječnja oko 17,30 sati na autocesti A6 kod Vrata Jadrana gdje se 44-godišnji vozač osobnog vozila marke Alfa, riječkih registracijskih oznaka kretao navedenom brzinom unatoč tome što je ograničenje brzine na toj dionici 90 km/h. Predložena mu je novčana kazna od 5 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, izdvajamo 36-godišnjeg vozača kojega su policijski službenici zatekli u Kukuljanovu u petak, 7. siječnja oko 18,15 sati i pri tome mu izmjerili koncentraciju alkohola od 2,17 promila. Riječ je o hrvatskom državljaninu koji je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Renault, riječkih registracijskih oznaka.
Ostale evidentirane koncentracije alkohola su u rasponu od 1,51 i više 0,51 zabilježene kod tri vozača, dok su dva vozača evidentirana s 0,51 do 1,0 g/kg te jedan u kategoriji između 1,01 do 1,50 g/kg.

Tijekom vikenda, na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se i 11 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Pozivamo i ovom prilikom vozače na maksimalni oprez i dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

https://primorsko-goranska-policija.gov.hr/vijesti/koristenje-zimske-opreme-na-vozilima-obvezno-od-15-studenog-do-15-travnja/28578

Više sa portala torpedo.media ...