Vikend u prometu: Najviše prekršaja prekoračenja brzine

Autor: Portal Torpedo 22.05.2023

policija_ilustracija_2023_promet__3_ Foto: Arhiva

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Rijeka - Prometna policija i ovog je vikenda pojačano nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te je zabilježila sveukupno 228 prometnih prekršaja.

-Od tog broja 247 je prekršaja prekoračenja brzine, 31 nekorištenja sigurnosnog pojasa, dok se 14 odnosi na neregistrirana i tehnički neispravna vozila. Osim navedenih, zabilježeno je deset prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, osam prekršaja nepropisnog korištenje mobitela u vožnji, dva prekršaja vožnje prije stjecanja prava, jedna zabrana upravljanja vozilom te 100 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 132 km/h evidentirana je 19. svibnja oko 15,50 sati na području otoka Cresa. Uređajem za mjerenje brzine očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo marke Porche kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 60 km/h. U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, ističu iz PU primorsko-goranske.

Najveća koncentracija alkohola od 1,31 g/kg izmjerena je 30. travnja oko 1,10 sati 24-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka na području Čavli. Zbog počinjenog prekršaja vozač je kažnjen novčanom kaznom od 660 eura i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 37 prometnih nesreća, u kojima je pet osoba lakše, a četiri su teže ozlijeđene.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...