Vikend u prometu: S 2.3 promila alkohola zaustavljen usred dana u Rijeci

Autor: Portal Torpedo 27.11.2023

policija-24763

Pozivamo vozače na maksimalnu odgovornost te poštivanje svih prometnih propisa

Rijeka - Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano 277 prometnih prekršaja.

Od tog broja, 85 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 45 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 25 na vožnju pod utjecajem alkohola, kao i 16 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Osim navedenih, zabilježeno je i pet prekršaja upravljanja prije stjecanja prava te isti broj prekršaj upravljanja tehničkim neispravnim ili neregistriranim vozilom, a i jedan prekršaj upravljanja vrijeme zabrane upravljanja te 98 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 180 km/h evidentirana je u petak, 24. studenoga u 11.36 sati na autocesti A6 kod vijadukta Osojnik kod Vrbovskog. Radarskim uređajem očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo, pulskih registracijskih oznaka, kretalo na dionici ceste prema Zagrebu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h.

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 214 alkotestiranih vozača, 25 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 2.30 promila evidentirana je u Rijeci, 52-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Prometna policija zaustavila ga je jučer, 26. studenoga, oko 16.30 sati, na DC 8 na izlazu iz Rijeke prema Kostreni dok je pod utjecajema alkohola upravljao osobnim vozilom talijanskih nacionalnih oznaka.
Odmah je izdvojen iz prometa, uhićen i priveden u Postaju prometne policije Rijeka. U prekršajnom postupku sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama protiv prekršitelja je zbog počinjenog prekršaja optužnim prijedlogom mu predložena novčana kazna od 2650 eura i izricanje zaštitne mjere oduzimanje vozačke dozvole B kategorije na rok od šest mjeseci.

Inače, tijekom vikenda je evidentirano i 29 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...