Vozilom udario u kolonu pješaka koja se kretala nogostupom

Autor: Portal Torpedo 24.08.2022

policija_natpis-71436

Pješaci su prevezeni u KBC Rijeka gdje im je pružena liječnička pomoć te su kod njih dvoje konstatirane teške tjelesne ozlijede, dok je četvero lakše ozlijeđenih.

Rijeka - Talijanski državljanin u dobi od 65 godina je dovršenim kriminalističkim istraživanjem crikveničke policije kazneno prijavljen zbog sumnje počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Riječ je o prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, oko 16,10 sati na državnoj cesti DC 8 kod Novog Vinodolskog u kojoj je ozlijeđeno šest pješaka, inače čeških državljana. Do prometne nesreće je došlo na način da je 65-godišnji vozač osobnog vozila marke ''Mercedes'', krećući se iz smjera Senja u smjeru Crikvenice i dolaskom u lijevi zavoj vozilom izašao van ruba kolnika na pješački nogostup gdje je vozilom udario u kolonu pješaka koja se kretala navedenim nogostupom.

Pješaci su prevezeni u KBC Rijeka gdje im je pružena liječnička pomoć te su kod njih dvoje konstatirane teške tjelesne ozlijede, dok je četvero lakše ozlijeđenih.

Vozače još jednom pozivamo na oprez i savjetujemo:
- pješačkom prijelazu približavajte se sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožavate pješake, odnosno tako da na vrijeme možete zaustaviti svoje vozilo da bi propustili pješake koji su već stupili na pješački prijelaz,
- zaustavite vozilo i propustite uvijek pješake na kolniku ako su pješaci djeca, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom, starije i iznemogle osobe,
- pješake obvezno propustite iako su tek stupili na kolnik,
- ne parkirajte svoje vozilo na nogostupu, na pješačkom prijelazu i na udaljenosti manjoj od pet metara od tog prijelaza.

Više sa portala torpedo.media ...