Vozio mrtav-pijan s 2,73 promila alkohola i nije mu to prvi put

Autor: Ivana Grabar 29.01.2022

vozac,_auto_voznja Foto: ilustracija

Policijski službenici su na području Viškova zaustavili 38-godišnjeg hrvatskog državljanina pri utjecaju alkohola od 2,73 g/kg. Slijedi izvještaj Policijske uprave primorsko-goranske

Viškovo - Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka jučer su oko 22,30 sati prilikom redovnog nadzora prometa na području Viškova zaustavili 38-godišnjeg hrvatskog državljanina pri utjecaju alkohola od 2,73 g/kg. Spomenuti vozač, upravljao je osobnim vozilom marke Dacia, riječkih registracijskih oznaka te je priveden u policijsku postaju kako ne bi nastavio ugrožavanje sigurnosti prometa.

Riječ je o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja koji je u posljednjih deset godina počinio nekoliko desetaka prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, većinom vožnja pod utjecajem alkohola te je protiv njega podnijet veći broj optužnih prijedloga i prekršajnih naloga.

Tijekom današnjeg dana 38-godišnjak je doveden nadležnom općinskom sudu gdje mu je nepravomoćnom presudom izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana i zaštitna mjera upravljanja motornim vozilom u trajanju od 12 mjeseci, stoji u policijskom izvještaju.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...