Za vikend najveća izmjerena koncentracija od 2,62 promila alkohola u Kastvu, a brzina 185 km/h na A6

Autor: Portal Torpedo 22.11.2021

Presretač-novo-1-2400x1524_c

Pozivamo sve sudionike u prometu, a osobito vozače, na apsolutno poštivanje prometnih propisa kako bi se izbjegle mogućnosti izazivanja nesreća i ozlijeđenih ili stradalih osoba

Rijeka – I prošlog vikenda je policija na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama u cilju sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća.

Tijekom nadzora evidentirano je ukupno 287 prometnih prekršaja i to: 48 prekršaja prekoračenja brzine, 20 nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, slijedi 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, kao i 10 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim i neregistriranim vozilom. Pored navedenih, zabilježena su i tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te 72 ostala prometna prekršaja.

Najveća brzina od 185 km/h izmjerena je jučer, 21. studenoga oko 10 sati, na autocesti A6 kod Čavli. Posada policijskog presretača zaustavila je osobno vozilo marke Dallara, talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 48-godišnji talijanski državljanin krećući se iz smjera Rijeke prema Delnicama. Navedenom brzinom kretao se na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 110 km/h pa je zbog počinjenog prekršaja novčano sankcioniran, u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najveća koncentracija alkohola od 2,62 g/kg izmjerena je 57-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Kastva. Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka su ga zaustavili u petak, 19. studenoga oko 21 sat, dok je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Renault Clio, riječkih registracijskih oznaka. Zbog počinjenog prekršaja, 57-godišnjak je odmah isključen iz prometa te priveden u službene policijske prostorije na postupanje. U skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, završetkom postupanja mu je optužnim prijedlogom predložena novčana kazna od 20 000 kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Inače, od ukupno 70 alkotestiranih vozača kod njih 15 je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola. Najviše ih je bilo u dobi između 18. i 24. godine života, njih pet. Što se tiče koncentracija, šest vozača je evidentirano s koncentracijom s 0,51 do 1,00 g/kg, četiri s 1,51 g/kg i više, tri su vozača evidentirana s koncentracijom do 0,50 g/kg, dok su dva u skupini od 1,01 do 1,50 g/kg. Jedan vozač je odbio test na droge.

Tijekom vikenda dogodile su se i 22 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena. Pozivamo i nadalje sve sudionike u prometu, osobito vozače, na apsolutno poštivanje prometnih propisa kako bi se izbjegle mogućnosti izazivanja nesreća i ozlijeđenih ili stradalih osoba.

Foto: PU primorsko-goranska

Više sa portala torpedo.media ...