Zaustavljen u vozilu bez registracijskih oznaka, bez vozačke i prometne, a otkriveno je i da je više puta točio gorivo i pobjegao

Autor: Portal Torpedo 23.09.2022

wp-content/uploads/2021/10/STOP-POLICIJA-PROMET-31.8.2021..jpg

Osumnjičenika je policija zaustavila tijekom redovnog nadzora u prometu u srijedu, 21. rujna oko 21.30 sati u Zvonimirovoj ulici u Rijeci, kada je upravljao osobnim vozilom marke Renault, bez registracijskih oznaka, a na kojem je umjesto oznake samoinicijativno stavio natpis na stranom jeziku.

Rijeka - Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje policijskih službenika I. policijske postaje Rijeka nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom za kojim su bile raspisane potrage zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Osumnjičenika je policija zaustavila tijekom redovnog nadzora u prometu u srijedu, 21. rujna oko 21.30 sati u Zvonimirovoj ulici u Rijeci, kada je upravljao osobnim vozilom marke Renault, bez registracijskih oznaka, a na kojem je umjesto oznake samoinicijativno stavio natpis na stranom jeziku. Vozilom je upravljao bez vozačke i prometne dozvole, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu. Provjerom je utvrđen njegov identitet te je ujedno otkriveno kako su za istim raspisane potrage.

Naime, sumnjiči se da je u protekla tri mjeseca, između 18. lipnja i 21. rujna, počinio sedam kaznenih djela teške krađe na benzinskim postajama u Rijeci gdje bi natočio gorivo u vozilo i udaljio se bez plaćanja računa. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je istovjetno kazneno djelo počinio u lipnju i na području Matulja gdje je također na benzinskoj postaji natočio gorivo u neregistrirano vozilo pa se odvezao u nepoznatom smjeru iako nije platio račun za gorivo. Ovim kaznenim djelima teških krađa oštećena je tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko četiri tisuće kuna.

Protiv 36-godišnjaka je završetkom istraživanja podnesena kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje osam kaznenih djela teške krađe i dva kaznena djela krivotvorenja isprave te je predan pritvorskom nadzorniku. Uz to je i prekršajno sankcioniran zbog počinjenih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i Zakona o osobnoj iskaznici te Zakona o prebivalištu.