Zloupotrijebile povjerenje 85-godišnjaka te mu ukrale više od 90 000 kuna!

Autor: Portal Torpedo 11.01.2022

policija-natpis2-2400x1524_c

85-godišnjak je u svoju kuću na širem bakarskom području pustio dvije ženske osobe koje je od ranije poznavao i u njih imao povjerenja te su mu višekratno pomagale u u domaćinstvu.

Rijeka - Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka jučer su zaprimili prijavu o počinjenju kaznenog djela krađe. Riječ je kaznenom djelu kojim je oštećen 85-godišnji hrvatski državljanin.
U nedjelju, 9. siječnja, 85-godišnjak je u svoju kuću na širem bakarskom području pustio dvije ženske osobe koje je od ranije poznavao i u njih imao povjerenja te su mu višekratno pomagale u u domaćinstvu. Zlouporabivši njegovo povjerenje, počiniteljice su mu tako iz doma otuđile omotnicu s novčanim iznosom od oko 92 500 kuna.

Policija još jednom upozorava građane da pripaze koga puštaju u svoje domove. Ovo se posebno odnosi na građane starije životne dobi koji vrlo često budu oštećeni kaznenim djelima krađa ili prijevara. Počinitelji ovih kaznenih djela koriste okolnosti da primjerice osobe starije životne dobi žive same, da slabije čuju ili vide te iskorištavajući njihovo povjerenje ili nepažnju čine kaznena djela upravo unutar njihovih domova.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...