ERSTE AD

Crni vikend na cestama: Poginuo motociklist u Selcu, još tri vozača motora ozlijeđena

Izdvajamo i 72-godišnjeg pješaka koji je teško ozlijeđen 20. travnja oko 7.35 sati, kada ga je na pješačkom prijelazu na Muzejskom trgu u Rijeci oborilo osobno vozilo kojim je upravljala 62-godišnja vozačica.

Rijeka – Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 30 prometnih nesreća u kojima je, nažalost, poginula jedna osoba, četiri su teže i četiri lakše ozlijeđene. Poginuo je 44-godišnji motociklist u nesreći što se preksinoć oko 21.30 sati dogodila na području Selca. Stradali vozač je upravljao motociklom marke Kawasaki, riječkih registracijskih oznaka krećući se iz smjera Novog Vinodolskog prema Rijeci. Tijekom vožnje izgubio je kontrolu nad motociklom, udario u betonski usjek te zajedno s motociklom pao na kolnik. Nažalost, vozač je preminuo na mjestu prometne nesreće.

Teške tjelesne ozljede zadobio je i 49-godišnji motociklist, stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila prekjučer oko 16.30 sati kod mjesta Ustrine na otoku Cresu. Vozač se kretao iz smjera Malog Lošinja prema Cresu upravljajući motociklom marke Honda, pulskih registracijskih oznaka. Do nesreće je došlo prilikom pretjecanja osobnog vozila VW Caddy, riječkih registracijskih oznaka, koje je skretalo ulijevo, a kojim je upravljao 63-godišnji vozač. Radi pružanja liječničke pomoći 49-godišnji vozač motocikla je prevezen u KBC Rijeka.

U prometnim nesrećama proteklih dana ozlijeđena su još su dvojica vozača motocikla marke Kawasaki, riječkih i zagrebačkih registracijskih oznaka. Riječ je o 39-godišnjaku ozlijeđenom u prometnoj nesreći koja se dogodila 20. travnja oko 18 sati na području naselja Soboli na Čavlima te 24-godišnjaku ozlijeđenom u prometnoj nesreći 21. travnja oko 10.35 sati na području Fužina.  Spomenuti 24-godišnjak je motociklom prešao na suprotnu stranu kolnika te udario u osobno vozilo kojim je upravljala 55-godišnjakinja, a policija je utvrdila kako je motociklom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje.

Izdvajamo i 72-godišnjeg pješaka koji je teško ozlijeđen 20. travnja oko 7.35 sati, kada ga je na pješačkom prijelazu na Muzejskom trgu u Rijeci oborilo osobno vozilo kojim je upravljala 62-godišnja vozačica.

– Kako su pješaci te vozači motocikala i mopeda najugroženije skupine sudionika u prometu ponovo upozoravamo na potrebu povećanog opreza. Posebice ističemo sve veću prisutnost vozača mopeda i motocikala na prometnicama te na njih, ali i druge vozače  apeliramo da se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa, javili su iz PU Primorsko-goranske.

Proteklog vikenda razdoblju evidentirano je i počinjenje prometnih prekršaja u svezi čega izdvajamo događaj u Moravicama od  21. travnja, u kojem se 29-godišnji vozač osobnog vozila marke Opel Corsa, riječkih registarskih oznaka,  nije zaustavio na znak policije. Odbio je testiranje alkoholiziranosti, a prilikom privođenja je ometao postupanje policijskih službenika vrijeđajući ih i omalovažavajući te jednom od njih uputio i prijetnje.

Nešto ranije oko 2 sata na području Čavli zatečen je 40-godišnjak dok je upravljao teretnim vozilom marke Iveco, riječkih registracijskih oznaka, s koncentracijom alkoholom 2,72 g/kg. Vozilom je upravljao unatoč ranije izrečenoj zabrani upravljanja vozilom B kategorije. U Tršću je prekjučer oko 4 sata zatečen 31-godišnji vozač osobnog vozila marke Mitsubishi, delničkih registarskih oznaka, koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,04 g/kg, također u vrijeme zabrane upravljanja vozilom B kategorije. Osim navedenih vozača, policija je jučer zbog alkoholiziranosti privela i 37-godišnjeg vozača osobnog vozila marke BMW, riječkih registarskih oznaka, kojega je zaustavila oko 2 sata u Wenzelovoj ulici u Rijeci gdje je vozilom upravljao s koncentracijom alkohola od 1,86 g/kg.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }