Croatia Open Indoor Rijeka 2020 – Ove će se nedjelje u Centru Zamet održati Otvoreno prvenstvu Hrvatske u ergometrima

Natjecanje na veslačkim simulatorima okupit će 550 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine, među kojima će biti i i osvajači olimpijskih medalja, braća Martin i Valent Sinković

Rijeka – U nedjelju, 16. veljače, u Centru Zamet, s početkom u 10 sati, održat će se Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima – Croatia Open Indoor – Rijeka 2020., u organizaciji Veslačkog kluba „Jadran“ Rijeka i Hrvatskog veslačkog saveza.

Natjecanje na veslačkim simulatorima okupit će 550 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine, među kojima i osvajače olimpijskih medalja, braću Martin i Valent Sinković te ostale članove hrvatske reprezentacije, najavili su na konferenciji za medije direktor natjecanja Andrej Smilović, junior Veslačkog kluba „Jadran“ Goran Mirić, tajnica Veslačkog kluba „Jadran“ Iva Dujmešić i glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić.

Na riječkom natjecanju očekuje se nastup tradicionalno najbrojnijih mladih veslača u kategorijama kadeta i juniora, najtrofejnijih veslača, kao i cijele hrvatske izborne vrste u kategoriji seniora i juniora. Ove godine će biti 70 veslačkih ergometara, pa će istovremeno 30 natjecatelja moći odmjeriti snage, dok će se 40 natjecatelja moći zagrijati prije same utrke.

Od 2015. godine, takmičenje ima međunarodni karakter jer je postalo i obavezno natjecanje za kandidate za slovensku i hrvatsku reprezentaciju. Uz njih, do sada su na takmičenju sudjelovali veslači iz Italije, Francuske, Mađarske i BiH, a 2019. godine bilo je 500 natjecatelja. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima je jedno od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e.

Natjecanje će se u nedjelju održavati od 10 do 15 sati, a u 12 sati je svečano otvorenje. Ulaz za posjetitelje je besplatan.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!