Dalida Rittossa izabrana za predstavnicu akademske zajednice u Radnoj skupini za izradu Nacionalnog plana za suzbijanje nasilja i seksualnog uznemiravanja

Dalida Rittossa s Pravnog fakulteta u Rijeci izabrana je za razdoblje 2022. do 2027. godine.

Rijeka – Na zahtjev Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Rektorski zbor Republike Hrvatske imenovao je izv. prof. dr. sc. Dalidu Rittossa s Pravnog fakulteta u Rijeci za predstavnicu akademske zajednice u Radnoj skupini za izradu Nacionalnog plana za suzbijanje nasilja i seksualnog uznemiravanja za razdoblje 2022. do 2027. godine, dok je doc. dr. sc. Adrijana Martinović, također s Pravnoga fakulteta u Rijeci, imenovana njenom zamjenom.

Razlog uključivanja predstavnika akademske zajednice u proces izrade Nacionalnog plana je taj što se jedno od područja intervencije Plana odnosi na obrazovanje stručnjaka koji rade sa žrtvama seksualnog nasilja i seksualnog uznemiravanja, a u okviru kojeg se planira razmotriti mogućnost uvođenja programa izobrazbe o seksualnom nasilju na nadležne fakultete, veleučilišta i visoke škole.

Profesorica Rittossa svoj doprinos je dala i izradi Smjernica za prevenciju i djelovanje u slučajevima spolnog uznemiravanja na Sveučilištu u Rijeci koje možete pronaći OVDJE.

Fotografija: UNIRI

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }