Dan otvorenih vrata energetskog čvorišta Piršić posvećen solarnoj energiji i energetskoj neovisnosti

U nekim državama solarna energija već je sada najjeftiniji izvor električne energije u povijesti, što je posljedica politika koje potiču rast obnovljive energije.

Njivice – Kako optimalno napraviti vlastitu solarnu elektranu, kako postati energetski neovisan, kako urediti odnos s elektroopskrbom, kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu i solarne panele? Odgovore na sva ta pitanja moći ćete dobiti u subotu, 10. travnja 2021. godine, na Krku. U Njivicama se održava 3. Dan otvorenih vrata energetskog čvorišta Piršić. Domaćin događaja su Energetska zadruga otok Krk, Eko Kvarner i ekolog Vjeran Piršić, a doznat ćete i kakvu podršku pruža energetska udruga te sve o baterijskom sustavu, električnim vozilima i novostima u zakonu o obnovljivim izvorima energije i energetskim zajednicama. Proizvodnja i pohrana električne energije dobivene od Sunca imaju sve više poklonika, a informacije su, ističu u Zadruzi, potpuno besplatne.

Na kraju spomenimo i to da je Međunarodna energetska agencija (IEA) u prošlogodišnjem  izvješću istaknula da se do 2040. godine predviđa čak 43% viša proizvodnja električne energije iz solarnih izvora nego što je bilo očekivano do 2018. godine. Naime, cijene solarnih elektrana niže su od predviđanja za 20% do 50%.  U nekim državama solarna energija već je sada najjeftiniji izvor električne energije u povijesti, što je posljedica politika koje potiču rast obnovljive energije.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!