Dan otvorenih vrata izložbe torpeda 29. rujna, s radionicom za djecu

Riječ je o devetom izdanju kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije

Rijeka – I Muzej grada Rijeke sudjeluje u aktivnostima organiziranim u sklopu festivala Fiumare 2021. Riječ je o devetom izdanju kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije koji se država od 22. do 29. rujna. Za sve sklone muzejskim pomorskim temama, ključni dan je srijeda, 29. rujna, kada će ih dočekati Otvoreni depo Muzeja grada Rijeke.

To je Dan otvorenih vrata izložbe „Riječki torpedo – prvi na svijetu“, postavljene u starom željezničkom skladištu na Žabici. Posjetitelji mogu razgledati izložbu od 14 do 20 sati, ulaz je besplatan. U 17 sati predviđeno je stručno vodstvo izložbom, a voditelj je muzejski suradnik i ekspert za torpedistiku Goran Pernjek.

Istoga dana, u 18 sati, na svoje mogu doći i najmlađi. U izložbenom prostoru na Žabici organizira se Potraga za torpedom, edukativna radionica za djecu nižih razreda osnovne škole. Radionica je također besplatna, a njezina voditeljica je muzejska pedagoginja Josipa Verbanac. Prethodno je obvezna prijava za radionicu, na adresu josipa.verbanac@muzej-rijeka.hr Ili na tel. 051 351 094.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }