Dan ružičastih majica – Policija se edukativnim programima uključuje u borbu protiv vršnjačkog nasilja

Dan ružičastih majica – Policija se edukativnim programima uključuje u borbu protiv vršnjačkog nasilja

Ilustracija

Sutra, 27. veljače u 13 sati u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke bit će provedena radionica na temu nasilja u mladenačkim vezama pod nazivom „Uloga prijatelja u sprječavanju nasilja u mladenačkim vezama“.

Rijeka – Povodom Dana ružičastih majica Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske organizira niz aktivnosti.  Ove godine Dan ružičastih majica obilježava se 27. veljače (zadnja srijeda u veljači), a obilježavanje je započelo kao znak protesta zbog nasilnog incidenta koji se dogodio 2007. godine u školi u Kanadi kada je učenik bio žrtva vršnjačkoga nasilja. U Hrvatskoj je ovaj Dan po prvi put obilježen 2014. godine.

Sutra, 27. veljače u 13 sati u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke bit će provedena radionica na temu nasilja u mladenačkim vezama pod nazivom „Uloga prijatelja u sprječavanju nasilja u mladenačkim vezama“. Radionica će biti provedena s učenicima drugih razreda Prve sušačke hrvatske gimnazije iz Rijeke, u suradnji s predstavnicima Dječjeg doma „Tić“ Rijeka i uz aktivno sudjelovanje psihologinje spomenute Gimnazije. Cilj radionice je uputiti učenike za pružanje odgovarajuće pomoći prijateljima koji su u nasilnoj vezi ili čine nasilje te osnažiti učenike koji su u nasilnoj vezi da se obrate prijateljima za pomoć. Obzirom na veliku tamnu brojku ovakvih oblika nasilja, edukacija je ključna i za povećanje spremnosti na traženje pomoći i netoleriranje nasilja.

Osim ove radionice, policijski službenici Odjela prevencije tijekom veljače održavaju edukativna predavanja na temu prevencije vršnjačkog nasilja u Osnovnim školama “Kantrida”, “Belvedere“, „Kraljevica“, „Vežica“, „Nikola Tesla“, „Jelenje-Dražice“, „Dolac“, “Ivan Zajc”, „Fran Franković“, „Kastav“, „San Nicolo“, „Kostrena“ i „Škurinje“.

Također, u sklopu obilježavanja Dana ružičastih majica između 26. i 28. veljače preventivne aktivnosti provodit će se i na području Policijskih postaja Mali Lošinj s ispostavom Cres, Opatija, Crikvenica, Krk, Vrbovsko i Delnice. Riječ je o tematskim predavanjima i preventivnim info-punktovima, koje policijski službenici ovih policijskih postaja provode u suradnji s lokalnim partnerima (predstavnici lokalne samouprave, škole, centri za socijalnu skrb, organizacije civilnog društva). Preventivne aktivnosti namijenjene su učenicima osnovnih i srednjih škola te građanima radi prevencije nasilja promoviranjem poruka tolerancije i nenasilja.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!