Dan za domaće snage na festivalu suvremenog plesa Port of Dance

Drugi dan festivala Port od Dance nastupa Riječanka Martina Hrlić Rogić s predstavom Jezik kože.

Rijeka – Drugi dan festivala suvremenog plesa Port of Dance, četvrtak 1.7., rezerviran je za domaće plesne snage – s početkom u 19 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka nastupa Riječanka Martina Hrlić Rogić s predstavom Jezik kože. Martina je koreografkinja, plesačica i umjetnička ravnateljica Plesne grupe Flame, a predstava se posvećuje najvećem organu našega tijela i koži kao značajnoj i sveprisutnoj metafori u hrvatskom jeziku sa širokim spektrom značenja – 20 frazema hrvatskog jezika vezanih uz kožu izvedenih u jednoj koži.

Isti dan u HKD-u na Sušaku u 21 sat slijedi novi projekt nagrađivane hrvatske plesačice i koreografkinje Petre Hrašćanec i njene umjetničke organizacije 21:21, predstava SKUPA sa šest mladih plesačica koje svojom tjelesnom praksom traže načine bivanja zajedno na sceni. Uzorak neke građe u dvodimenzionalnom okviru likovnog aspekta čita se s pomoću pojma oblika, dok u ovom radu uzorak plesne građe smještamo u funkciju. Ta funkcija ujedno je i tema – biti zajedno – te postaje način kretanja. Oblik i funkcija skupa su. Prostor trebamo skupa. U sekundi smo skupa. SKUPA smo i kad smo SAMO.

Projekt SKUPA je na prošlogodišnjem natječaju za koprodukciju mreže Pan-Adria, čiji je član i HKD na Sušaku, odabran kao najbolja predstava.

Ulaznice po cijeni od 50 kn po predstavi moguće je kupiti online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) te sat vremena prije početka predstava na blagajni na mjestu događanja.

Port of Dance nositelj je certifikata Sigurna okupljanja.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }