Tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Danas 271 novooboljela osoba, ali uz 370 ozdravljenih broj aktivnih slučajeva smanjen ispod 3.000 građana

Prema geografskoj distribuciji, oko dvije trećine oboljelih i dalje stižu s područja Rijeke i okolice, dok je Gorski kotar i dalje "aktivno žarište", jer iz "zelenog srca Hrvatske" stiže svaki peti oboljeli.

Rijeka - Na području Primorsko-goranske županije danas je evidentirano 271 novooboljelih te 370 ozdravljenih osoba. Tako se broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ smanjio za 103 i iznosi 2.930. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađen 961 uzorak.

Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova iznosi 28.2 posto.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koje se liječe od COVID-19 bolesti je danas ponovno smanjen za 10 pacijenta i iznosi 191. Na respiratoru se nalazi 10 osoba. U Thalassotherapiji Opatija, sekundarnom Covid-19 centru PGŽ, se na liječenju trenutno nalaze 34 pacijenata, dakle 3 pacijenta manje nego jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana je u KBC-u nažalost preminulo 6 osoba od COVID-19 bolesti. Udio hospitaliziranih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva iznosi stabilnih 7.6 posto. Prema geografskoj distribuciji, oko dvije trećine oboljelih i dalje stižu s područja Rijeke i okolice, dok je Gorski kotar i dalje "aktivno žarište", jer iz "zelenog srca Hrvatske" stiže svaki peti oboljeli.

Gledano prema dobi, na radnu populaciju otpada 57 posto novozaraženih, dok na starije od 65 čak 22 posto.

Ovo je tekst iz arhive. Stranice su u međuvremenu redizajnirane. Kreni od početne stranice.