Danas 271 novooboljela osoba, ali uz 370 ozdravljenih broj aktivnih slučajeva smanjen ispod 3.000 građana

Prema geografskoj distribuciji, oko dvije trećine oboljelih i dalje stižu s područja Rijeke i okolice, dok je Gorski kotar i dalje “aktivno žarište”, jer iz “zelenog srca Hrvatske” stiže svaki peti oboljeli.

Rijeka – Na području Primorsko-goranske županije danas je evidentirano 271 novooboljelih te 370 ozdravljenih osoba. Tako se broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ smanjio za 103 i iznosi 2.930. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađen 961 uzorak.
Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova iznosi 28.2 posto.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koje se liječe od COVID-19 bolesti je danas ponovno smanjen za 10 pacijenta i iznosi 191. Na respiratoru se nalazi 10 osoba. U Thalassotherapiji Opatija, sekundarnom Covid-19 centru PGŽ, se na liječenju trenutno nalaze 34 pacijenata, dakle 3 pacijenta manje nego jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana je u KBC-u nažalost preminulo 6 osoba od COVID-19 bolesti. Udio hospitaliziranih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva iznosi stabilnih 7.6 posto. Prema geografskoj distribuciji, oko dvije trećine oboljelih i dalje stižu s područja Rijeke i okolice, dok je Gorski kotar i dalje “aktivno žarište”, jer iz “zelenog srca Hrvatske” stiže svaki peti oboljeli.

Gledano prema dobi, na radnu populaciju otpada 57 posto novozaraženih, dok na starije od 65 čak 22 posto.