Danas dvostruko više ozdravljenih nego novozaraženih osoba u PGŽ

Najveći broj novooboljelih stiže iz Rijeke i riječkog prstena, njih 47 posto, što je i očekivano jer se radi o prostoru koji obuhvaća više od 50 posto stanovništva županije.

Rijeka – Na području Primorsko-goranske županije danas su evidebtirane 41 novooboljele i 83 ozdravljenih osoba. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ se tako smanjio za 42 osobe na 566.

Kako javljaju iz županijskog Stožera, ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 432 uzoraka. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova iznosi 9.5 posto.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a na bolničkom liječenju se nalazi 38 pacijenata, od toga su na respiratoru 3 osobe. Tijekom jučerašnjeg dana od COVID-19 bolesti nitko nije preminuo.

Udio liječenih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja zaraženih osoba u PGŽ i dalje ostaje relativno stabilan i iznosi 6.7% istoimenog udjela.

Najveći broj novooboljelih stiže iz Rijeke i riječkog prstena, njih 47 posto, što je i očekivano jer se radi o prostoru koji obuhvaća više od 50 posto stanovništva županije. Na području Liburnije ima 32 posto novozaraženih, što je otprilike triput više od udjela stanovništva. Najviše novooboljelih, dvije trećine, pripada radnoj populaciji.