Danas je fešta od ribe na Korzu: Za Badnjak se dijeli po tri tisuće porcija friganih ribica i bakalara na gulaš

Na Gastrofešti će biti podijeljeno oko 3.000 porcija friganih ribica, 3.000 porcija bakalara na gulaš i 2.000 čaša crnoga vina. Bakalar na gulaš pripremat će Studentski centar Rijeka.

Rijeka – Danas, na Badnjak, u utorak, 24. prosinca, na Trgu 128. brigade HV i na Korzu, održat će se tradicionalna Gastrofešta, u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, a u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima.

U 9 sati, na Trgu 128. brigade HV započet će podjela frigane ribe, dok će u 10.30 sati na Korzu započeti podjela bakalara na gulaš.

U 10.30 sati, građanima će se na Gastrofešti pridružiti gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, njegovi zamjenici Marko Filipović i Nikola Ivaniš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat, rektorica Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Snježana Prijić Samaržija, direktor Studentskog centra Dinko Jurjević i  direktor TZ grada Rijeke Petar Škarpa.

Na Gastrofešti će biti podijeljeno oko 3.000 porcija friganih ribica, 3.000 porcija bakalara na gulaš i 2.000 čaša crnoga vina. Bakalar na gulaš pripremat će Studentski centar Rijeka.

Sponzori ovogodišnje manifestacije su: Plodine d.d., Brodokomerc Nova d.o.o. i PIK Rijeka d.d. Za pripremu bakalara sponzori su donirali 250 kg bakalara, 150 l maslinovog ulja, 400 kg krumpira, 40 kg kapule, 10 kg češnjaka.

Uz navedeno, na Korzu ispred Gradske čitaonice, u 11 sati, započet će i podjela ukupno 3.000 kanape sendviča od bakalara na bijelo i 3.000 čaša žlahtine. Ovu donaciju i pripremu omogućili su: Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski, te Općina Čavle.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!