Danas je Svjetski dan kazališta – Proslavite ga u ‘parteru’ dnevnog boravka uz Zajcov online program!

Društvene mreže preplavljene su kreativnim kulturnim sadržajima, a u toj misiji širenja umjetnosti virtualnim svjetom u doba karantene ne zaostaje niti HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, koje već tjedan dana održava programe „online“.

Rijeka – Svjetski dan kazališta danas se obilježava – iako bi, možda, bolje bilo reći da ga se ne obilježava – diljem svijeta u prilično neobičnim okolnostima u kojima je većina kazališnih aktivnosti suspendirana.

– Moramo vjerovati u kazalište. Svi mi koji ga stvaramo. Moramo ustrajati u toj vjeri. To nam je poslanje. Gubeći sve više bitke za ljudsko dostojanstvo na pozornici stvarnog života postajemo sve odgovorniji za onaj koji stvaramo na ovoj imaginarnoj, duhovnoj, poručio je u hrvatskoj poruci povodom ovog „kazališnog spomendana“ glumac Siniša Popović.

Kazališta su već tjednima ispražnjena, a mogu li uopće funkcionirati bez scene i bez publike u gledalištu? Pa, zasad, u ograničenom obimu, čini se da mogu – društvene mreže preplavljene su kreativnim kulturnim sadržajima, a u toj misiji širenja umjetnosti virtualnim svjetom u doba karantene ne zaostaje niti HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, koje već tjedan dana održava programe „online“.

– Oni koji u naše Kazalište dolaze već godinama, desetljećima, oni koji dolaze povremeno ili rijetko, pa i oni koji će, kada ova nesigurna vremena napokon prođu, tek početi dolaziti, danas je Svjetski dan kazališta! Ove ga godine, nažalost, ne možemo obilježiti onako kako najbolje znamo – predstavom, zato ćemo iskoristiti priliku da zahvalimo svima vama koji nas podržavate, čak i sada kada je jedini prostor našeg djelovanja – upravo ovaj online! Nadamo se da će uskoro naši ansambli ponovno stati na pozornicu, a inspicijenti opet davati znak za ulazak publike. Nemojte nas zaboraviti kada opet otvorimo svoja vrata i nastavimo s našim programima! A do tada, pratite naš “Zajc uz vas” program! Sretan nam svima Svjetski dan kazališta, kazali su iz Zajca.

Ako ste propustili neki od njihovih programa iz kategorije ‘Zajc uz vas’ nadoknadite to posjetom Zajčevim službenim stranicama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!