ERSTE AD

Danas se u Galeriji Kortil otvara Izložba Maura Stipanova “Jungla života / Jungla della vita” motivirana raznolikošću i bogatstvom života u prirodi

Nova izložba Maura Stipanova sastoji se od neuobičajeno velikog broja slika koje se bave raznolikošću i bogatstvom života u prirodi

Rijeka – Danas će se s početkom u 18 sati u Galeriji Kortil održati otvorenje izložba Maura Stipanova Jungla života / Jungla della vita. Mauro Stipanov izlagao je u galeriji Kortil 2016. godine izložbu pod nazivom Introspekcija. Izložba je problematizirala smrtnost i prolaznost kroz posvetu talijanskom pjesniku, esejisti i filozofu Giacomu Leopardiju (1798. – 1837.) te preko 400 izloženih slika lubanja postavljenih na zidove galerije od poda do stropa.

Mauro Stipanov izlagao je u galeriji Kortil 2016. godine izložbu pod nazivom Introspekcija. Izložba je problematizirala smrtnost i prolaznost kroz posvetu talijanskom pjesniku, esejisti i filozofu Giacomu Leopardiju (1798. – 1837.) te preko 400 izloženih slika lubanja postavljenih na zidove galerije od poda do stropa.

Ovaj utorak otvaramo novu izložbu pod nazivom Jungla života / Jungla della vita s novim radovima motiviranim životom, štoviše njegovom raznolikošću i bogatstvom viđenog u prirodi. Također s neuobičajeno velikim brojem slika, ispunit će galeriju portretima, motivima iz prirode i autoportretima. U tekstu kataloga autor izdvaja dvije misli Emanuela Severina iz knjige Moć lutanja objašnjavajući da je taj suvremeni filozof najviše usmjerio njegovo razmišljanje i utjecao na njegov rad u posljednjih petnaestak godina.

Izložba se može pogledati do 6. ožujka radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati. Ulaz u galeriju je slobodan, a za grupne posjete potrebna je prethodna najava na galerijakortil@hkd-rijeka.hr ili mob 099 2391404.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }