Danas smanjen broj aktivno zaraženih u PGŽ, ali i udio pozitivnih među testiranima

Tijekom jučerašnjeg dana, je nažalost preminula još jedna osoba od COVID-19 bolesti.

Rijeka – Na području Primorsko-goranske županije danas je evidentirano 29 novooboljelih osoba, pozitivnih na COVID-19. Istovremeno, 33 osobe su ozdravile. Tako je broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom smanjen za pet osoba, na 361.

Kako javljaju epidemiolozi, ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađen 541 uzorak. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je tako danas manji i iznosi 6.1 posto. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koje se liječe od COVID-19 bolesti je danas jednak kao jučer, jer se na bolničkom liječenju i danas nalaze 24 osobe. Na respiratoru su 4 osobe, jednako kao i jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana, je nažalost preminula još jedna osoba od COVID-19 bolesti. Udio liječenih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja zaraženih osoba je sličan kao i jučer i iznosi 6.6 posto.

Najveći dio novooboljelih, njih dvije trećine, pripada području Rijeke i prstena. S Liburnije ima 17 posto novooboljelih, Crikveničko-vinodolska rivijera broji troje, a otoci Krk te Cres i Lošinj po jednog novoozaraženog.