Danas započinje Međunarodno natjecanje mladih opernih pjevača “Zinka Milanov”

Kazališni Glazbeni salon, najavljen za večeras u 20 sati, odgađa se iz tehničkih razloga za subotu, 14. srpnja u 19 sati. Tada će posjetitelji moći razgovarati o opernoj divi Zinki Milanov s članovima žirija Međunarodnog natjecanja mladih opernih pjevača koje nosi njeno ime, u foyeru HNK Ivana pl. Zajca, a prije početka izvedbe opere “Falstaff”.

Rijeka – Od danas pa sve do 18. srpnja u Rijeci će se održavati Međunarodno natjecanje mladih opernih pjevača “Zinka Milanov”. Ovo natjecanje nazvano po jednoj od najvećih sopranistica 20. stoljeća Zinki Milanov, u Rijeku će dovesti 75 kandidata iz čak 26 zemalja uključujući natjecatelje iz Rusije, Kine, Hong Konga, Tajlanda i SAD-a. Natjecanje će biti otvoreno za javnost a ulaz slobodan.

Kazališni Glazbeni salon, najavljen za večeras u 20 sati, odgađa se iz tehničkih razloga za subotu, 14. srpnja u 19 sati. Tada će posjetitelji moći razgovarati  o opernoj divi Zinki Milanov s članovima žirija Međunarodnog natjecanja mladih opernih pjevača koje nosi njeno ime, u foyeru HNK Ivana pl. Zajca, a prije početka izvedbe opere “Falstaff”.

Vrhunac ove manifestacije zasigurno će biti Gala koncert – finale natjecanja koje će se održati u srijedu, 18.srpnja u 20 sati kada će orkestrom riječke Opere ravnati maestro Marco Boemi, a finalisti će izvoditi najpoznatije arije iz svojih repertoara.

Natjecateljice i natjecatelje između 21. i 35 godina ove će godine ocjenjivati dva žirija. Međunarodni žiri trećeg Natjecanja čine istaknuti predstavnici opernoga svijeta: Silvana Sintow-Behrens (osnivačica agencije Classicalia International Promotions and Management u Njemačkoj), Rosemary Joshua (pjevačica, voditeljica opernog studija u Amsterdamu), Brenda Hurley (pijanistica, voditeljica opernog studija u Švicarskoj), Fabrizio Melano (operni redatelj), Mariano Horak (muzikolog, osnivač agencije Ammann-Horak Agency u Švicarskoj), Ville Matvejeff (dirigent, direktor Savonlinna Opera Festivala) i Vlatka Oršanić (prvakinja Opere SNG u Ljubljani, redovna profesorica na Odsjeku za pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, inicijatorica i umjetnička voditeljica Natjecanja).

Dok će međunarodni žiri odlučivati o prvim trima nagradama, žiri riječke Opere će odlučivati o tome kojih će dvoje natjecatelja nastupiti u narednim opernim produkcijama i koncertima HNK Ivana pl. Zajca. Ovaj žiri nacionalni prvak HNK Ivana pl. Zajca Giorgio Surian, operni redatelj i intendant riječkog Kazališta Marin Blažević te vođa violončela riječkog orkestra i ravnatelj Opere Petar Kovačić.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }