Darko Velkovski: U reprezentaciji se nadamo EURO-u, ali sada sam koncentriran na Rijeku

 – Protiv Lokomotive ćemo tražiti pobjedu i bodove da zadržimo razmak na drugom mjestu ispred Osijeka. Cilj je za početak što prije osigurati prednost na drugom mjestu da se možemo koncentrirati na Kup Hrvatske, zaključio je Darko Velkovski.

Rijeka – Reprezentacija Makedonije odlično je otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo, pobjeda protiv Latvije (3:1) i remi protiv Slovenije (1:1), te četiri boda, razlog su za optimizam.

Darko Velkovski, nogometaš Rijeke, odigrao je obje utakmice na visokoj razini, a dojam nije pokvario ni nesretni autogol protiv Latvije koji nije utjecao na konačan rezultat.

Stefan Ristovski i Darko Velkovski

– Dobro smo krenuli u kvalifikacije, četiri boda su dobar rezultat. Protiv Slovenije smo mogli slaviti, ali objektivno i izgubiti, tako da je remi bio realan. Autogol protiv Latvije, na moju sreću, nije utjecao na ishod, dogodila se takva, pomalo nesretna situacija. Sada nas čekaju dvije teške utakmice protiv Poljske i Austrije, ali ima vremena do tih utakmica. Sada sam koncentriran na Rijeku, ustvrdio je Darko Velkovski.

– Ima dosta mladih igrača, jedino je Pandev stariji od 30 godina, ostalo su sve igrači od 20 do 26 godina. Jako je puno
igrača iz reprezentacije Makedonije do 21 godine koja je ostvarila plasman na EURO. Pandev nas vodi na travnjaku, imamo dobru generaciju, i odličnog izbornika, ustvrdio je Velkovski koji je na reprezentativnoj akciji nekadašnjem nogometašu Rijeke i ljubimcu riječke publike Stefanu Ristovskom darovao dres.

– Rile kao Rile, igra odlično i zanima ga sve oko Rijeke. Izrazio je želju za novim dresom, pa sam mu ga odnio, rekao je Velkovski.

Makedonija sanja plasman na EURO, a taj cilj može ostvariti i kroz Ligu nacija kao pobjednik lige D.

– Prvo mjesto u skupini bit će teško dohvatiti jer Poljska je objektivno favorit, ali vjerujem da možemo biti drugi. Čeka nas završnica skupine D u Ligi nacija, u polufinalu ogled protiv Kosova. Pobjednik završnice ide direktno na EURO-u i to je također naša prilika, rekao je Velkovski koji se nakon reprezentacije okrenuo obavezama u HNL-u.

– Protiv Lokomotive nas očekuje teška utakmica, ali sve utakmice u HNL-u su nezgodne jer svugdje možeš izgubiti bodove. Protiv Lokomotive ćemo tražiti pobjedu i bodove da zadržimo razmak na drugom mjestu ispred Osijeka. Cilj je za početak što prije osigurati prednost na drugom mjestu da se možemo koncentrirati na Kup Hrvatske, zaključio je Darko Velkovski.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!