Dašak Brazila na Korzu – Do kraja tjedna traje egoztični program međunarodnog festivala CapoeiraFest @ Rijeka

U subotu, 28. travnja u 17 sati radionica afroplesa i sambe održat će se u Osnovnoj školi Vladimira Gortana, a iste večeri u 21 sat počet će Brazil Night Party na Botelu Marina. Capoeira Final Show održat će se u nedjelju, 29. travnja u 11 sati u prostoru Filodrammatice.

Rijeka – Capoeira grupa Jacobina Arte Rijeka organizira 6. CapoeiraFest, međunarodni festival Brazilske kulture u Rijeci, koji se do kraja ovog tjedna održava na brojnim gradskim lokacijama. Tako su dosad održane već projekcije filmova i predavanja, a sve ljubitelje egzotike očekuju još i radionice capoiere za djecu i odrasle, tečajevi sambe, afro-brazilskih plesova ili perkusija, a posebno atraktivan bit će Brazil Night Party koji će se održati u subotu 28. travnja na Botelu Marina.

– Na zabavi će prisustovati profesionalna brazilska plesačica te će se izvoditi acro show. Posebno pozivamo građane grada Rijeke i okolice na posljednji i najveći događaj CapoeiraFest-a, Final Show 29.travnja, koji će se održati u Filodramamtici. Događaju će prisustovati brazilski veleposlanik u Hrvatskoj.

Sutra, u četvrtak 26. travnja u 18 sati održat će se radionica capoeire za djecu u sjedištu Capoeira grupe Jacobina Arte, na adresi Blaža Polića 2, a dan kasnije u isto vrijeme na istom mjestu bit će radionica capoeire za odrasle. U subotu, 28. travnja u 17 sati radionica afroplesa i sambe održat će se u Osnovnoj školi Vladimira Gortana, a iste večeri u 21 sat počet će Brazil Night Party na Botelu Marina. Capoeira Final Show održat će se u nedjelju, 29. travnja u 11 sati u prostoru Filodrammatice.

– Capoeira grupa Jacobina Arte Rijeka djeluje već 11 godina u Rijeci u širenju brazilskog duha. Događaj je stvoren svrhom promoviranja brazilske kulture i capoeira vještine, te uključivanje mladih na bavljenje sportsko-kulturnim aktivnostima, razvoj tolerancije i poštivanja, promocija afro-brazilske kulture te edukacija društva i zajednice prema novim oblicima izražavanja. Radionice će biti sastavljene od upoznavanja s brazilskom vještinom capoeire: povijest, osnovni i napredni pokreti, sviranje instrumenata i pjevanje te primjena istih u roda de capoeira, kazali su organizatori.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!