Delegacija općinske vlade kineskog Ningboa posjetila Županijsku komoru Rijeka

Šesteročlanoj delegaciji lučkog grada Ningbo koju čine predstavnici Općinske Vlade Ningbo i Ningbo općinski zavod za edukaciju ovom su prigodom ukratko predstavljeni gospodarski potencijali PGŽ te su razmatrane mogućnosti buduće zajedničke suradnje.

Rijeka – Hrvatsku gospodarsku komoru – Županijsku komoru Rijeka nedavno je posjetila  kineska delegacija Općinske Vlade Ningboa (Ningbo Municipal Government) u okviru trodnevnog posjeta Gradu Rijeci. Ispred HGK – Županijske komore Rijeka delegaciju su primili zamjenik predsjednika, viši stručni savjetnik Zlatko Mičetić, direktorica Vita Dujmović i viša stručna suradnica zadužena za međunarodne poslove Elizabeta Margitić Mihelec.

Šesteročlanoj delegaciji lučkog grada Ningbo koju čine predstavnici Općinske Vlade Ningbo i Ningbo općinski zavod za edukaciju ovom su prigodom ukratko predstavljeni gospodarski potencijali PGŽ te su razmatrane mogućnosti buduće zajedničke suradnje.

Zamjenik predsjednika Mičetić upoznao je kineske goste s aktivnostima HGK – Županijske komore Rijeka te pozvao da se kineski gospodarstvenici predstave na predstojećem 4. Sajmu franšiza, financijskih i konzultantskih usluga koji će se održati 3. i 4. svibnja 2018. godine u Opatiji. Također je predložio da razmotre otvaranje Turističke agencije u Primorsko-goranskoj županiji kao i da razmotre mogućnosti uspostavljanja direktne zračne linije za Hrvatsku, Rijeku ili Zagreb, no i da koriste transportno-logističke mogućnosti Riječkog prometnog pravca. Zamjenik predsjednika Mičetić predložio je i da i kineska strana predloži, prema njihovom viđenju, moguće oblike suradnje.

Delegaciju je predvodio Xu Pingyuan, zamjenik generalnog direktora, Ured za vanjske poslove Općinske uprave Ningboa, dok su ostali članovi bili  Lu Chaohui, zamjenik direktora, Ured za poslove s Tajvanom  Općinske uprave Ningboa, Dong Gang, direktor Odjela, Ningbo općinski zavod za edukaciju, Wang Yong, zamjenik direktora, Ured za opće poslove Ningbo Vlade okruga Jingbei, Fan Yanhua, direktor Odjela, Ured za opće poslove Općinske uprave Ningboa i Xu Guangyuan, tumač iz Ureda za vanjske poslove Općinske uprave Ningboa.

Kineska je strana i ove godine predstavila izložbu, sada već 4. po redu naziva „4th China CEEC Investement and Trade Expo“- sajam investicija i trgovine zemalja Srednje i Istočne Europe koji se tradicionalno održava u prvoj polovici lipnja, a ove godine od 8. do 11. lipnja. Kineska delegacija prenijala je da im je želja da na sajmu nastupe hrvatski mali i srednji poduzetnici te da na taj način osim mogućeg izvoza svojih proizvoda za koje kineska strana dobiva na svaki 1 USD 4 centa poticaja (za kupovinu roba iz Srednje i Istočne Europe) ujedno i promoviraju hrvatski turizam jer kineski turisti su oni koji mogu produžiti turističku sezonu obzirom da im ljetna sezona nužno i nije prvi odabir. Ova je izložba prilika za predstavljanje proizvoda iz Primorsko-goranske županije no i poziv kineskim turistima ali i poslovnim ljudima da posjete ovu županiju i grad Rijeku te da koriste Luku Rijeka za ulazak kineskih roba u Europu.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!