Derbi na Krimeji: Petom Orijentu stiže drugoplasirana Croatia

Orijentaši mjesec dana nisu odigrali službenu utakmicu na Krimeji

Rijeka – U subotu u 13 sati na Krimeju dolazi drugoplasirana drugoligaška ekipa, Croatia iz Zmijavaca. Nakon dvije uzastopne pobjede u gostima (BSK i Solin), pozivam gledatelje na podrže Orijent, testiranja na Krimeji otvorena su dva sata uoči utakmice, ističe sportski direktor Orijenta Marinko Koljanin pred susret druge i pet ekipe lige.

Filip Zrilić, autor četiri jesenska gola, također poziva publiku na subotnju utakmicu.

– Drago nam je da smo ostvarili dvije pobjede na dva teška gostovanja, rekao je Zrilić te se osvrnuo na svoje igre.

– Zadovoljan sam, napredujem iz dana u dan, ne bi sebe isticao, zadnji moj gol je čista reakcija ekipe, ja sam pucao, iz toga je došao gol, komentirao je Zrilić.

Trener Orijenta Edo Flego neće imati na raspolaganju Črnka i Matulju, no to ništa ne mijenja planove i želje u kojim je zacrtana pobjeda.

– Croatia je čvrsta, natjecateljska ekipa, koja podjednako dobro igra doma i vani. Kao i mi. Croatia je ekipa kojoj paše ritam srijeda – nedjelja. U tom ritmu došli su do vrijednih bodova, najavljuje utakmicu Flegu uz napomenu da su poželjeli Krimeju na kojoj nisu odigrali utakmicu mjesec dana.

Nakon što je Riječki sportski savez dodijelio dodatna sredstva na adrese četiri kluba, a Orijenta nema nigdje, direktor Koljanin je ponovio tezu da je nogomet u Rijeci zakinut, da kriteriji dodjele sredstava nisu jasni. Koljanin je upozorio da nogomet u skupštini RSS ima samo jedno mjesto, a u izvršnom odboru od 12 članova nema nikog iz nogometa. Nogomet nema svoj lobi, a lobi ne bi trebao niti postojati da postoje jasni kriteriji, rekao je Koljanin koji se potužio da Orijent mora trenirati od Viškova do Bakra kako bi sačuvao svoj teren. Teško je tako funkcionirati, u Rijeci imamo kroničan nedostatak terena, pogotovo kvalitetnih. Grad Rijeka 70 godina nije napravio niti jedno igralište. Rujevicu, pomoćni teren na Kantridi, igralište INA-e i Lučkog radnika nije napravio Grad Rijeka koji bi se trebao ugledati na ulaganja u nogomet na Bakar, Viškovo i Kostrenu. U Rijeci je veselje kad se obnavlja uništena trava, zaključio je Koljanin pitavši se kako je moguće da dio Rijeke u kojem živi 40 tisuća stanovnika ima tek jedno igralište.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }