Desetero najboljih mladih opernih pjevača natjecanja Zinka Milanov nastupa na Gala koncertu @ Rijeka

Riječkoj publici predstavit će se izvodeći neke od najljepših arija iz poznatih opera Verdija, Puccinija, Bellinija, Mozarta, Bizeta, Čajkovskog, Gounoda, Cilee, Giordana i Saint-Saensa.

Rijeka – Gala koncertom i dodjelom nagrada, u srijedu, 18. srpnja 2018. u 20 sati, u HNK Ivana pl. Zajca završit će sedmodnevno Treće međunarodno natjecanje mladih opernih pjevača „Zinka Milanov“.

Od sedamdesetak prijavljenih mladih opernih pjevačica i pjevača iz cijelog svijeta, na završnom će koncertu nastupiti desetero najboljih koji su uspješno prošli obje ranije etape natjecanja i osvojili međunarodni stručni žiri kvalitetom glasa, tehničkom spremnošću, muzikalnošću i umjetničkom osobnošću.

Tako će uz orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca, a pod vodstvom glasovitog dirigenta Marca Boemija, nastupiti mezosopranistice Anna Litvin iz Rusije i Margareta Matišić iz Hrvatske, sopranistice Ceren Aydin Akkoç iz Turske, Julia Muzychenko iz Rusije, Leela Subramaniam iz SAD-a, Anabela Barić iz Hrvatske, Ewa Banasiak iz Poljske, Sławomir Kowalewski, bariton iz Poljske te bariton Beomseok Choi i tenor Youdae Won, obojica iz Južne Koreje.

Riječkoj publici predstavit će se izvodeći neke od najljepših arija iz poznatih opera Verdija, Puccinija, Bellinija, Mozarta, Bizeta, Čajkovskog, Gounoda, Cilee, Giordana i Saint-Saensa.

Njihove nastupe pratit će i ocijenjivati međunarodni žiri što ga čine istaknute operne ličnosti: Silvana Sintow-Behrens (osnivačica agencije Classicalia International Promotions and Management u Njemačkoj), Rosemary Joshua (pjevačica, voditeljica opernog studija u Amsterdamu), Brenda Hurley (pijanistica, voditeljica opernog studija u Švicarskoj), Fabrizio Melano (operni redatelj), Mariano Horak (muzikolog, osnivač agencije Ammann-Horak Agency u Švicarskoj), Ville Matvejeff (dirigent, direktor Savonlinna Opera Festivala) i Vlatka Oršanić (prvakinja Opere SNG u Ljubljani, redovna profesorica na Odsjeku za pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, inicijatorica i umjetnička voditeljica Natjecanja).

Oni će odlučivati o prvim trima, novčanim nagradama čiji su su sponzori INA, PK-Palfinger kran d.o.o te Specijalna bolnica dr. Nemec.  Žiri riječke Opere odlučit će pak kojih će dvoje natjecatelja nastupiti u narednim opernim produkcijama i koncertima HNK Ivana pl. Zajca. Taj žiri čine nacionalni prvak HNK Ivana pl. Zajca Giorgio Surian, operni redatelj i intendant riječkog Kazališta Marin Blažević te vođa violončela riječkog orkestra i ravnatelj Opere Petar Kovačić.

Međutim, nastupe opernih pjevača ocijenjivat će i publika te zaokruživanjem svog favorita na glasačkom listiću odlučiti o dobitniku Nagrade publike.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }