Dino Ivelja quartet večeras na Štikli

Osim Dina Ivelje na bas gitari quartet čine i gitarista Zvonimir Radišić, Luka Vrbanec na saksofonu i Leonard Berisha na bubnjevima.

Rijeka – Dino Ivelja quartet večeras će s početkom u 21 sat nastupiti na Morskom prascu u sklopu koncertnog serijala Štikla. Kvartet čine mladi glazbenici koji su se često susretali u različitim kombinacijama te nastavili surađivati i u ovom sastavu. Na koncertu će izvoditi kompozicije s albuma „Šilo meka jazza“ koji je izašao 2021. godine i dobio odlične kritike. Osim Dina Ivelje na bas gitari quartet čine i gitarista Zvonimir Radišić, Luka Vrbanec na saksofonu i Leonard Berisha na bubnjevima.

— Dino Ivelja je student na konzervatoriju glazbe Giuseppe Tartini u Trstu, smjer jazz – bas gitara u klasi Giovanni Maier. Pohađao je satove kod poznatih hrvatskih basista: Damjan Grbac, Olja Dešić, Henry Radanović. Pohađao je seminar u Rijeci gdje je glavni predavač bio Juan Garcia- Herreros, te je kao dobitnik stipendije sudjelovao na jazz seminaru u organizaciji Global Music Foundation i JAZZart gdje mu je profesor bio Jeremy Brown. U dosadašnjem radu imao je prilike nastupati s mnogim bendovima, pratećim bendovima kao i u projektima HGU-a s mnogim hrvatskim glazbenicima Trenutno je stalni član bendova “Kraj programa” i “4 Shades. Osim što svira bas gitaru i kontrabas, Dino piše glazbu i aranžmane za druge glazbenike. Također, radi i na vlastitom materijalu. 2016. godine svirao je na turneji po SAD-u i Kanadi gdje je kao član pratećeg benda nastupao uz Zoricu Kondžu, Nenu Belana, Tedija Spalata, Maju Blagdan i Ivu Amulića. Svira u projektu “Cabaret a la Carte” s Lelom Kaplowitz i Karolinom Šušom, te je svirao u mjuziklima „Sušak, Sušak“, “Ajmo ti ja i ti” i hrvatskim inačicama mjuzikala „Chicago“, „Kako je Grinch ukrao Božić“,i „Briljantin“ u suradnji s klubom sinkroniziranih plivačica, poručili su organizatori.