Disciplinski sudac HNL-a kaznio Rijeku jednom utakmicom bez gledatelja na sjevernoj tribini

– Nadamo se i vjerujemo da nećemo ponovo svjedočiti ovakvim događajima na našem stadionu i da će se na našim tribinama u skladu sa duhom našeg grada na Rječini nastaviti tolerancija, otvorenost i prihvaćanje različitosti uz veliki sportski rivalitet i gromoglasnu podršku našem klubu, stoji između ostalog u priopćenju HNK Rijeka

Rijeka – HNK Rijeka kažnjen je zatvaranjem sjeverne tribine na jednoj utakmici. Odluka je to disciplinskog suca Hrvatski Telekom Prve lige Alana Klakočera koji je bijele kaznio visokom novčanom kaznom zbog nedoličnog skandiranja i bacanja čaša u teren dijela domaćih navijača na utakmici 29. kola između Rijeke i Lokomotive. Zbog ponavljanja istovjetnog prekršaja na utakmici u Koprivnici, t.j vrijeđanja igrača Slaven Belupa, Rijeka je osim novčane kazne kažnjena pražnjenjem sjeverne tribina na jednoj prvenstvenoj utakmici.

Povodom te odluke klub se oglasio s priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

– Obavještavamo sve naše navijače da je HNK Rijeka nakon posljednje domaće odigrane utakmice s Lokomotivom od strane HNS-a kažnjen vrlo visokom novčanom kaznom zbog nedoličnog skandiranja („cigane, cigane“) dijela gledatelja na istočnoj tribini i bacanja čaša u natjecateljski prostor.

Ujedno, klub je prijavljen zbog nedoličnog skandiranja manjeg broja naših navijača na gostujućoj utakmici u Koprivnici, zbog čega je naš klub zbog ponavljanja prekršaja osim novčane kazne kažnjen i igranjem jedne utakmice bez nazočnosti gledatelja na sjevernoj tribini stadiona HNK Rijeka.

Kazna stupa na snagu od dana konačnosti Odluke o čemu će svi naši navijači biti pravovremeno obavješteni.

HNK Rijeka najoštrije osuđuje sve oblike govora mržnje i ograđuje se od neodgovornih pojedinaca, a zbog prethodno navedenog molimo i apeliramo na sve naše gledatelje da se suzdrže od svih oblika nedoličnog ponašanja.

Neodgovorne pojedince očekuju sankcije za to nadležnih institucija, dok će u slučaju ponavljanja navedenih prekršaja još rigoroznije sankcije (visoke novčane kazne i zatvaranje cijelog stadiona) snositi naš klub, a ujedno i svi naši navijači kojima će biti uskraćeno toliko željeno i iščekivano gledanje utakmica sa tribina.

Nadamo se i vjerujemo da nećemo ponovo svjedočiti ovakvim događajima na našem stadionu i da će se na našim tribinama u skladu sa duhom našeg grada na Rječini nastaviti tolerancija, otvorenost i prihvaćanje različitosti uz veliki sportski rivalitet i gromoglasnu podršku našem klubu.

Budite i dalje naš 12-i igrač koji našim igračima daje veliku prednost na terenu jer Rijeka je najbolje od svega, stoji u priopćenju HNK Rijeka.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!