Do kraja mandata u Rijeci još jedna srednjoškolska sportska dvorana?

Župan i riječki gradonačelnik održali su sastanak o zajedničkim projekatima i planovima za naredno razdoblje. Već je dogovorena izgradnja novog centra hitne pomoći i Gorske službe spašavanja na Rujevici. U planu je i uređenje specijalističkih ordinacija Doma zdravlja PGŽ-a u Parku Nikole Hosta, s tendencijom stvaranja specijalističkog doma zdravlja kao zasebne ustanove. 

RIJEKA – Župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa zamjenicima i suradnicima održali su sastanak na temu zajedničkih projekata i planova za naredno razdoblje. Gradonačelnik Filipović je izrazio zadovoljstvo što je prvi radni sastanak u mandatu održan upravo s predstavnicima Županije. Sastanak je ocijenio konstruktivnim, a tema razgovora bili su mnogobrojni projekti na području Rijeke, a u nadležnosti županije, kao i niz projekata koji će se realizirati kroz zajedničku suradnju. Naglasio je kako je do sada suradnja, poput one na razini zdravstvenih i kulturnih institucija, bila dobra, dodavši kako to ne znači da u narednom periodu ne može biti još i bolja, navode iz Grada Rijeke.

– Daljnja će suradnja ovisiti o brzini realizacije svih tih projekata, a sudeći po onome što smo danas dogovorili, nema razloga da to ne bude tako u narednom četverogodišnjem razdoblju, kazao je gradonačelnik Filipović, koji je županu uručio i spisak predloženih projekata na kojima zajednički mogu surađivati Grad i Županija.

Župan Komadina istaknuo je kako se razgovaralo o ulaganjima u pomorsku, prometnu, obrazovnu, zdravstvenu, kulturnu i sportsku infrastrukturu te infrastrukturu koja se tiče tehničke kulture.
– Imamo stvarno puno zajedničkih projekata, a jedan od njih, oko kojeg smo već dogovorili realizaciju, je izgradnja novog centra hitne pomoći i Gorske službe spašavanja na Rujevici. Planiran je servisni centar, garaža za sva vozila hitne pomoći, helidrom za polijetanje liječničkih ekipa i GSS-a te dom GSS-a. Rujevica je dobra lokacija zbog mogućnosti brzog izlaska na intervenciju. Radi se o investiciji vrijednoj oko 30 milijuna kuna koju će financirati Županija, dok će Grad Rijeka ustupiti teren, s time da se još razgovara o tome hoće li biti ustupljeno pravo građenja ili će vlasništvo nad terenom biti riješeno na neki drugi način, kazao je župan Komadina.

Obnova nogometnih igrališta

Na sastanku je spomenut i projekt obnove nogometnih igrališta na području grada Rijeke.
– Već ove godine bit će realizirana obnova igrališta Robert Komen, o čemu je pismo namjere potpisano u proteklom mandatu, a dogovorili smo da sukcesivno kroz godine obnavljamo sva igrališta na području grada Rijeke. To su Omladinsko igralište, dio oko Orijentovog igrališta, a možda pred kraj mandata i uređenje pomoćnog nogometnog igrališta na Kantridi. To su četiri lokacije unutar grada Rijeke kojima bi se posvetili intenzivno. To nisu neke velike investicije, ali puno znače, kazao je Filipović.

Tema razgovora bilo je i vlasništvo nad objektima srednjih škola. Sljedećeg tjedna započinju radovi na izgradnji sportske dvorane Medicinske škole u Rijeci, a gradonačelnik Filipović je kazao kako se razgovaralo o mogućnosti da se do kraja mandata u Rijeci sagradi još jedna srednjoškolska sportska dvorana.
– U kontekstu završetka radova na Art kvartu razgovarali smo o sufinanciranju županije u nabavi opreme za Gradsku knjižnicu Rijeka, jer će izgradnja tog objekta biti gotova sljedeće godine, tako da nam slijede razgovori oko proračuna za iduću godinu, kazao je Marko Filipović.

Župan Zlatko Komadina dodao je da je na području Rijeke u planu još jednu investiciju, a to je uređenje specijalističkih ordinacija Doma zdravlja PGŽ-a u Parku Nikole Hosta, s tendencijom stvaranja specijalističkog doma zdravlja kao zasebne ustanove, a s ciljem da se KBC Rijeka rastereti mnogih specijalističkih pregleda.

Dogovorene su stalne koordinacije zamjenika župana i gradonačelnika s resornim pročelnicima Grada i Županije, a kao temelj buduće kvalitetne komunikacije te istaknuta činjenica da se nadležnosti zamjenika u ovom mandatu podudaraju.

Odgovarajući na novinarska pitanja oko predstojećih konstituirajućih sjednica Gradskog vijeća i Županijske skupštine, obojica su istaknuli kako se trenutno vode pregovori s ciljem stvaranja stabilne većine.
– Nadam se da će biti razumijevanja za formiranje stabilne većine, koja je izuzetno bitna ne samo za funkcioniranje Gradskog vijeća, već i za normalno funkcioniranje grada i donošenje svih odluka koje se tiču građana, kazao je Filipović.

Na sastanku u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja bili su prisutni i zamjenici župana Vojko Braut, Marina Medarić i Petar Mamula te pročelnik Ureda županije Goran Petrc, kao i zamjenici gradonačelnika, Sandra Krpan i Goran Palčevski te pročelnica Ureda Grada Verena Lelas-Turak.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!