Dobar početak Adventa za riječke Torpedo Runnerse

Ove se godine Advent Marathon održao jubilarni 10. put. Crikvenička utrka je u grupi onih utrka uz Zagrebački, Plitvički, Splitski Marathon i donedavno Rijeka Run na kojem se redovito trči i maratonska dužina od 42.195 m

Rijeka – Započela je sezona Adventskih utrka, a nama najbliža utrka koja se tradicionalno organizira na prvu Adventsku nedjelju je Adria Advent Marathon. Ove se godine Advent Marathon održao jubilarni 10. put. Crikvenička utrka je u grupi onih utrka uz Zagrebački, Plitvički, Splitski Marathon i donedavno Rijeka Run na kojem se redovito trči i maratonska dužina od 42.195 m. Osim maratona, u Crikvenici se u nedjelju trčao polumaraton i utrka na 5 km. Ukupno se natjecalo 427 trkača od čega njih 58 u maratonu, 205 u polumaratonu te 164 na 5 km.

Staza je ove godine, vjerujemo zbog više sile – gradilišta na dijelu originalne trase, imala pomalo izmijenjeni smjer. Kretalo se u smjeru Dramlja do Jadranova te u povratku kroz Crikvenicu pa još 4 km na istok u smjeru Selca i nazad u cilj na Crikveničkoj rivi. Neugodno iznenađenje na novoj stazi bila je dugačka uzbrdica na otprilike 6-tom kilometru polumaratona, a natjecatelje nije mazilo niti vrijeme – prohladno sa kišom. Sve to nije omelo četvero Torpedo Runnersa da se uspješno okušaju u polumaratonu te njih još dvoje na utrci na 5 km.

Damjan Dabović – 1.mjesto u kategoriji M40 Adria Advent Marathona

21.095 m je najbrže od Torpedo Runnersa istrčao Damjan Dabović koji je sa rezultatom 1.23.16 sat zauzeo 1. mjesto u kategoriji M40 te ukupno 7. mjesto Adria Advent Marathona. Drugi među Torpedo Runnersima je bio Nikša Moretti (1.42.47 sat), a treći Petar Đurić (1.48.44 sat). Jedina Torpedo Runnersica na polumaratonu u Crikvenici, Slavica Bakija, istrčala je ovu dužinu za 2.12.27 sat.
Na utrci građana na 5 km natjecalo se dvoje članova Torpedo Runnersa, Nikola Vukelić u vremenu 25.02 min., a Jelena Matić u vremenu 25.21 min.

Evo što nam je o svojim pripremama i nastupu na Adria Advent polumaratonu rekao Damjan Dabović, prvo plasirani u kategoriji M40:

„Ovaj polumaraton mi je nakon polumaratona u Puli u rujnu 2020. prva službena utrka na kojoj sam išao na rezultat. Od Pule su sve utrke koje sam prijavio bile otkazane, a kada su u svibnju konačno utrke krenule ja sam se ozlijedio i pauzirao iduća 4 mjeseca. Treniram ozbiljno tek od rujna i istrčao sam Ljubljanski polumaraton kao „zec“ (op.a. u trkačkom rječniku – podrška prijatelju trkaču da postigne željeni rezultat). Sve u svemu s obzirom na ovako kratki period treninga zadovoljan sam rezultatom iako nije moj najbrže istrčani polumaraton.“

Slavica Bakija pred start Adria Advent Marathona

Torpedo Runnersi se redovito tijekom jesensko-zimske sezone natječu i na Riječkoj zimskoj ligi u trčanju Igor Malešević, a u najavi je i utrka koju tradicionalno organiziraju sami Torpedo Runnersi – humanitarna Božićna utrka HoHoHo Run.

Ove će se godine, ako sve bude po planu, tradicionalni 6. HoHoHo Run održati 12.12.2021. na Molo Longu u sklopu kojeg će se trčati natjecateljski HoHoFive Run – utrka na 5 km i HoHoFun – utrka na 2.5 km. Uz utrke biti će to prilika i za druženje i doniranje u predblagdanskom raspoloženju.

Torpedo runners
Torpedo Runnersi nastali su nakon uspješno završene Adidasove škole trčanja generacije 2014. u trajanju od 8 mjeseci, istrčanog prvog polumaratona te zimske sezone trčanja 2014/2015.

Budući da se većina polaznika odlučila nastaviti baviti trčanjem, odlučili su osnovati grupu koja će promovirati trčanje, rekreativno bavljenje sportom i očuvanje zdravlja. Grupa je otvorenog tipa, pa joj se s vremenom pridruživalo sve više članova što je generiralo i sve više ideja. A kako bi ih mogli realizirati, ova je neformalna grupa trkača krajem 2019. godine prerasla u Sportsko rekreativnu udrugu Torpedo Runners koja broji više od 100 članova. Treninzi Torpedo Runnersa održavaju se tri puta tjedno prema detaljno osmišljenom planu i programu rada, s ciljem da svaki pojedinac bude što je bolje moguće pripremljen za određenu utrku.

www.torpedo.run

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }