Dom mladih prigodnim radionicama obilježava Dječji tjedan

Sva zainteresirana djeca mogu izabrati između četiri radionice

Rijeka – U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, u Domu mladih će se od 4. do 8. listopada održati radionice namijenjene djeci osnovnoškolske dobi. Sva zainteresirana djeca mogu izabrati između četiri radionice.

Radionica „Robotika“ namijenjena je djeci od 5. do 8. razreda osnovne škole kojima će ovo biti prilika da zavire u svijet robotike i elektronike. Moći će naučiti kako funkcionira i kako se konstruira robot, ali i kako ga programirati i koristiti. Za izradu robota svakom će polazniku biti osiguran komplet slagalica s mikrokontrolerima raznih proizvođača, a radionicu će voditi Marino Čikeš.

Radionica „Znanstveni laboratorij“ namijenjena je učenicima 7. i 8. razreda, a osnovni je cilj radionice polaznicima približiti eksperimente te im predočiti prirodne znanosti koristeći konkretne primjere. Voditeljice radionice bit će Sarah Visentin i Matea Turalija.

Na modelarskoj radionici „A je to!“ namijenjenoj djeci od 3. do 5. razreda polaznici će imati priliku vlastitim rukama izraditi neki predmet, upoznat će se s radom UNIMAT stroja, ručnim pilama i sličnim alatom i sve to pod budnim okom voditeljice Lorene Kovač.

Likovna radionica „Čarobni svijet životinja“ namijenjena je djeci od 1. do 4. razreda na kojoj će moći naučiti više o životinjama, proučavati ljepotu „dizajna“ šarenog perja ptica, leptirovih krila, neobičnih buba i raznoraznih zanimljivih životinja. Istraživat će svoju kreativnost, slikati, kreirati i dizajnirati, a kroz cijeli proces će ih voditi Koraljka Jukić.

Upisi u radionice koje su u potpunosti besplatne počinju u ponedjeljak, 27. rujna. Za prijavu je potrebno ispuniti online prijavnicu, ispuniti i potpisati obrazac suglasnosti koji je potrebno dostaviti u Dom mladih osobno, poštom ili poslati na mail info@dom-mladih.hr.

Više informacija o radionicama dostupno je na web stranici Doma mladih.