Donacijom PGŽ od 750 tisuća kuna uređen je prostor Klinke za onkologiju i radioterapiju riječkog KBC-a

S ovom donacijom uređeni su prostori Klinike za onkologiju i radioterapiju te modernizirana električna dizala, dva na lokalitetu Sušak i jedno u Poliklinici Rijeka.

Rijeka – Zdravlje je najvažnije, nikada dovoljno ulaganja u zdravstvo, voljeli bi da smo ove godine mogli i više, ali zbog situacije s Covidom morali smo sanirati gubitke županijskih zdravstvenih ustanova, rekao je župan Zlatko Komadina na predstavljanju nove, 750.000 kuna vrijedne donacije PGŽ riječkom KBC-u. Kako je istaknuo, Primorsko – goranska županija kontinuirano ulaže u objekte i opremu KBC-a Rijeka čime pridonosi unapređenju kvalitete pružanja zdravstvenih usluga za sve stanovnike naše županije, ali i za sve druge koji koriste zdravstvene usluge riječke bolnice. S ovom donacijom uređeni su prostori Klinike za onkologiju i radioterapiju te modernizirana električna dizala, dva na lokalitetu Sušak i jedno u Poliklinici Rijeka.

– Na taj smo način teže pokretnim pacijentima osigurali bolju dostupnost uslugama KBC-a. Od 2015. kada smo osigurali novac za uređenje dotrajale zgrade Onkologije pa do danas, u KBC Rijeka Županija je uložila preko 10 milijuna kuna. U KBC rade vrhunski medicinski stručnjaci, imaju i kvalitetnu opremu, no i jako devastirane objekte. Nismo mogli čekati izgradnju nove bolnice i zato smo i krenuli pomagati u obnovi najkritičnijih prostora, kao što je bila ova zgrada Onkologije. Od srca zahvaljujem svim zdravstvenim djelatnicima što brinu o zdravlju naših stanovnika, a posebno na iznimnim naporima koje ulažu u ovoj pandemiji, rekao je župan Komadina.

Ravnatelj KBC Rijeka Alen Ružić zahvalio se Županiji što uvijek izlazi u susret zamolbama iz KBC-a te su na taj način uspjeli sanirati kritične točke.

– Trenutno živimo i radimo u posebno teškim uvjetima pandemije, no zbog toga život ne može stati. Ova ustanova skrbi o jako velikom broju pacijenata i svaka pomoć da se urede zastarjeli prostori nama je itekako dobrodošla. Hvala županu i PGŽ-u na podršci i dobroj suradnji, izjavio je ravnatelj Ružić. A posebnu zahvalu uputila je predstojnica Klinike za radioterapiju i onkologiju Ingrid Belac-Lovasić koja je naglasila da njihova Klinika djeluje od šezdesetih godina prošlog stoljeća u zgradi koja je i zaštićeni spomenik kulture.

– Nikada nije bilo dovoljno novca da se zgrada uredi, a uspjeli smo to 2015. zahvaljujući upravo Primorsko-goranskoj županiji pa sada naši pacijenti s teškim bolestima ipak dolaze u humanije prostore, naglasila je Lovasić.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }