Dr. Dinko Štimac kandidirao se za gradonačelnika Čabra

Prof. dr. sc. Dinko Štimac kandidirao se za gradonačelnika Čabra, a sa svojom neovisnom listom i za Gradsko vijeće Grada Čabra.

Čabar – Dvije godine prof.dr.sc. Dinko Štimac živi i radi u gradu Čabru, a sada je odlučio ući u političke vode i kandidirati se za gradonačelnika Čabra.

– Partitokracija guši razvoj Hrvatske na svim područjima jer ne samo da stvara negativnu selekciju u okviru koje napreduju ne kvalitetni, već poslušni, nego je već u velikoj mjeri formirala i način ponašanja kod svih koji kad shvate da znanjem, stručnošću i kvalitetom ne mogu napredovati, odlučuju ući u određenu stranku te uz tu političku stranačku pomoć dosegnuti ono do čega nikada ne bi došli stručnim znanjem i sposobnostima, kaže dr. Štimac.

– Odlučio sam u Čabru primijeniti modele koji su pokazali uspješnima u razvijenijim područjima od našega. A uvjeren sam da puno toga možemo učiniti, za Čabar i Gorski kotar, jer valjda je svima jasno da ovako više dalje ne ide. Iza mene stoje naše Goranke i Gorani jer znaju da sam motiviran javnim dobrom, koje je za mene uvijek ispred onoga osobnoga. Kao čovjek koji sam stekao visoku naobrazbu, tvrdim da ona ne znači ništa, ukoliko iza nje ne stoje jaka moralna načela, prije svega poštenje i marljivost, jer tada ništa nije nemoguće ostvariti, istaknuo je.

Sredinom veljače ove godine navršilo se dvije godine otkako dr. Dinko Štimac radi u Domu zdravlja Čabar. Neurokirurg svjetskog ugleda i glasa, Štimac je čovjek u čijoj biografiji stoji i iskustvo rada sa svjetskim neurokirurzima u SAD-u, te nakon specijalizacije na Rebru i fellowshipa u Washingtonu, vođenje neurokirurških odjela u Osijeku i Rijeci.

– U Rijeci sam radio od 2015. do 2018. godine, a napominjem da nisam dobio otkaz, već sam ga sam dao i nisam pogriješio što sam se vratio u zavičaj, u gradić u kojem sam završio dio gimnazijskog školovanja, u Čabru, a živim u dvadesetak kilometara udaljenom Gerovu gdje sam odrastao, gdje su mi roditelji, gdje sam išao u vrtić i osnovnu školu – govori dr. Štimac.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!