Drama na terenu, nogomet na pozornici: Subotnji “Falstaff” posvećen uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije

Poznata priča, puna humora i vedrine, o neodoljivom ostarjelom zavodniku i lakrdijašu Falstaffu u briljantnoj izvedbi Giorgia Suriana, bit će napodunjena nogometnim iznenađenjima.

Rijeka – Na krilima povijesnog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije, a dan uoči finalne utakmice svjetskog prvenstva, riječki HNK Ivana pl. Zajca zajedno sa svojom publikom navija i  bodri Vatrene onako kako najbolje zna – predstavom.

Izvedba komične hit opere, Verdijev „Falstaff“, u subotu 14. srpnja u 20 sati, dobit će novu, prigodnu nogometnu dimenziju! Poznata priča, puna humora i vedrine,  o neodoljivom ostarjelom zavodniku i lakrdijašu Falstaffu u briljantnoj izvedbi Giorgia Suriana, bit će napodunjena nogometnim iznenađenjima.

Pa i oni gledatelji koje je možda riječki „Falstaff“ već oduševio u nekoj od ranijih, redom rasprodanih izvedbi, ne bi nikako smjeli propustiti ni ovu jedinstvenu subotnju. Jer ovaj je „Falstaff“ obavezan dio navijačke pripreme za finale i najbolji uvod u nedjeljnu atmosferu.

U dramaturgiji i režiji Marina Blaževića, pod dirigentskim vodstvom maestra Villea Matvejeffa i uz orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca nastupit će iznimna solistička ekipa predvođena nacionalnim prvakom Giorgio Surianom. Lukave žene windsorske bit će sjajne pjevačice i komičarke Anamarija Knego, Vanja Zelčić, Biljana Kovač i Ivana Srbljan, a nastupit će  i Robert Kolar, Aljaž Farasin, Sergej Kiselev, Marko Fortunato, Dario Bercich.
Koreografkinja je Selma Banich, scenografi su Marin Blažević i Dalibor Laginja, kostimografkinja je Sandra Dekanić, a oblikovatelj svjetla je Dalibor Fugošić.

I na kraju podsjetimo kako je kritika ovu predstavu ocijenila kao „predstavu u kojoj je sve sjelo na pravo mjesto“, „vrhunsku produkciju koju bi stvarno bilo šteta propustiti“, „ scensku igru dostojnu svake svjetski relevantne produkcije“, „ višeslojnu, intelektualno duhovitu, razigranu do najsitnijeg detalja, prštavu i prepunu naboja, režijski inovativno i čisto realiziranu“.