Dramatičan apel Opatijke: ‘Kćer mi ne puštaju iz karantene u Grčkoj iako ima negativan test na COVID 19’

Studenti iz Hrvatske i čitave Europe u Grčku su došli radeći na međunarodnom projektu. No, ne znaju hoće li i kada moći napustiti državu!

Opatija – Dramatičan apel na društvenim mrežama uputila je Opatijka Aleksandra Šlosar Agapito koja je zatražila pomoć u pokušaju da „izbavi“ kćer iz karantene u Grčkoj.

– Kćer mi je u Grčkoj na jednom međunarodnom projektu. Trebala je biti tjedan dana. Međutim za ulaz u Grčku na aerodromu su im uzeli briseve grla za Covid test. Nakon 3 dana ju zovu telefonom da je pozitivna (ne šalju nikakav nalaz niti njoj da je pozitivna niti ostalima da su negativni) izbacuju ih iz hotela i iz mjesta gdje su boravili i vode u prazan hotel namjenjen za karantenu. Njoj je određena izolacija do 2. studenog, a ostalima do ponedjeljka, napisala je.

No, priča se dodatno komplicira…

– Organizatori zovu liječnika da ponovi test i on je negativan, no njega ne priznaju. Navodno privatan liječnik pa je podkupljiv. Pita za liječnika čiji će test priznati. Pa kažu da neće priznati drugi test. U međuvremenu, iako glavni stožer ne radi, neki iz tog hotela za karantenu im produljuju karantenu. Njoj do 4. studenog, a ostalima do 31. listopada, prepričala je Šlosar Agapito.

Nije im pomogla niti hrvatska ambasada.

– Kontaktirali smo ambasadu. Kažu da nema više evakuacija od tamo i do ponedjeljka nam ne mogu pomoci. A sve što se zbiva je po protokolu na koji se pristaje kad se potpisuju formulari za ulazak. Nisam pametna više šta da radim i koga da zovem. Znači tamo ih je 6 studenata i 2 voditeljice iz Hrvatske, a sveukupno ih je 40 iz Europe. Svi zatvoreni, kazala je zabrinuta majka čija je kćer “zatočena” na otoku Evia.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }