Dugoočekivani gradski derbi bez rezultatske napetosti: Juniori Rijeke nadigrali Orijent

Konačnih 0:7 postavljeno je u 85. minuti. Rijeka je izborila slobodan udarac na 18 metara, a Rovis je ponovo bio siguran pogodivši bliži kut vratara Orijenta – 0:7.

Rijeka – Juniori Rijeke pobijedili su Orijent u utakmici drugog kola Prve HNL. Dugo očekivani gradski derbi bio je lišen rezultatske neizvjesnosti koja je nestala nakon samo 12 minuta utakmice kada su bijeli već imali prednost 3:0.

Rijeka zaprijetila već u prvoj minuti, Jelavić je pucao s ruba kaznenog prostora, a lopta je prošla uz vratnicu. U petoj minuti Zrilićev udarac otišao je pored gola, dvije minute kasnije i pokušaj Hodže prošao je uz vratnicu. Sve je to bila najava riječke dominacije.

Rijeka je povela u devetoj minuti. Nakon lijepog ubačaja Zrilića s desne strane, Jelavić je sjajno pucao iz voleja – 0:1.

Samo minutu kasnije Bilić je odlično podvalio za Zrilića koji je poentirao – 0:2.

U 12. minuti već je bilo 0:3, nakon novog ubačaja s desne strane, Ajanović je potegnuo iz prve – 0:3.

Raspoloženi Pintarić u 20. minuti oduzeo je loptu uz aut liniju, stigao na rub kaznenog prostora, ali udarac je otišao pored gola.

Orijent je blizu gola bio u 28. minuti, nakon jednog ubačaja u kaznenom prostoru Rijeke nastala je gužva, Milinović je bio u situaciji za udarac, ali bijeli su očistili opasnost.

U istoj minuti uslijedila je kontra i četvrti gol Rijeke. Pintarić je lijepo primio jednu loptu osjetivši na leđima vratara Orijenta koji je istrčao daleko od svog gola.

Pintarić ga je uspio pretrčati i sjuriti se prema golu, te nesebično odigrao za Ajanovića koji je lako poentirao u praznu mrežu – 0:4.

U 33. minuti Ajanović je lijepo prošao po lijevoj strani i ubacio pred gol, Zrilić se izborio za poziciju i lijepo pucao, ali vratar Benulić odličnom reakcijom sačuvao je mrežu.

U zadnjim trenucima prvog dijela lijep pokušaj Pintarića otišao je preko grede.

Rijeka je drugi dio otvorila lijepim prodorom i udarcem Ilinkovića sa 16 metara, ali Benulić je ponovo bio na visini zadatka kao i u 60. minuti kada je izvukao ispod prečke neugodan udarac Rovisa.

U 65. minuti Rijeka je izborila kazneni udarac, ali pokušaj Ajanovića s bijele točke obranio je Benulić.

Orijent se probudio u nastavku, u 66. minuti, Putnik je u zadnji trenutak očistio opasnost pred vratima Rijeke.

Četiri minute kasnije Petrović je pobjegao obrani Rijeke, otvorio se priliku jedan na jedan s vratarom Rijeke, ali Šušak je odličnom reakcijom sačuvao mrežu.

Peti gol stigao je u 76. minuti kada je Rovis sjajno izveo slobodan udarac, a lopta se od vratnice našla u mreži Orijenta – 0:5.

Do kraja utakmice Rijeka je još dvaput zatresla mrežu. U 81. minuti Pintarić je odlično pronašao Zrilića koji je pobjegao obrani Orijenta i poentirao – 0:6.

U 84. minuti uslijedila je nova kontra Rijeke, Brekalo je izbio sam pred vratara, ali njegov udarac odlično je obranio Benulić.

Konačnih 0:7 postavljeno je u 85. minuti. Rijeka je izborila slobodan udarac na 18 metara, a Rovis je ponovo bio siguran pogodivši bliži kut vratara Orijenta – 0:7.