Dvodnevna međunarodna gospodarska konferencija AdRia4Blue s glavnom temom održivog razvoja i plavog gospodarstva održat će se u četvrtak i petak na riječkom Terminalu

U okviru manifestacije AdRia4Blue promovirat će se plavo gospodarstvo i održivi razvoj kroz teme čistih obala voda i mora, mora kao izvora zdravlja i hrane te zelenih i pametnih tehnologija, te klastera u pomorstvu.

Rijeka – Održivi razvoj i plavo gospodarstvo bit će glavna tema međunarodne gospodarske manifestacije pod nazivom AdRia4Blue koja će se održati od 06. do 08. lipnja na riječkom Terminalu. Želeći dati poticaj hrvatskom plavom gospodarstvu i održivom razvoju, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka u suradnji s Kraljevinom Norveškom kao zemljom partnerom, u kontekstu tradicionalne, a ove godine i jubilarne 20. regate FIUMANKA organizira manifestaciju s ciljem promocije plavog gospodarstva i održivog razvoja.

Ideja je tako u Rijeci stvoriti događaj i nezaobilazno mjesto susreta gospodarstvenika i znanstvenika iz zemlje i inozemstva, mjesto razmjene iskustava i najboljih poslovnih praksi te mjesto poslovnog povezivanja. Grad Rijeka kao regionalni centar i prometno pomorsko i kopneno čvorište treba postati tradicionalno mjesto takvih susreta.

U okviru manifestacije AdRia4Blue promovirat će se plavo gospodarstvo i održivi razvoj kroz teme čistih obala voda i mora, mora kao izvora zdravlja i hrane te zelenih i pametnih tehnologija, te klastera u pomorstvu. AdRia4Blue imat će izlagački i konferencijski dio – prezentacije, panel rasprave i B2B sastanke, kao i popratne sadržaje: Eko akcija čišćenja podmorja riječke luke te Adria Gastro Duel – kulinarski show vrhunskih hrvatskih šefova u pripremi morskih delicija.

U izlagačkom dijelu manifestacije bit će 15 institucija te inozemnih i domaćih gospodarskih subjekata koji će prezentirati i izlagati svoje proizvode i/ili usluge.

– Pomorska industrija jedan je od temelja norveške ekonomije, a veliki dio našeg plavog rasta temelji se na prijenosu tehnologije i stručnosti iz naftnog i plinskog sektora. Djelić toga i norveških pomorskih inovacija, poput prvog električnog trajekta na svijetu, predstavit ćemo u petak u Rijeci. Četiri izvrsna govornika iz Norveške će objasniti kako smo izveli zeleni zaokret, a predstavit ćemo i Norveške darovnice za razvoj gospodarstva u Hrvatskoj vrijedne 22 milijuna eura. Norveška je zainteresirana za održivu ekonomiju, ali smo također zainteresirani i za održiva partnerstva. Naš povratak u Rijeku drugu godinu za redom pokazuje da smo jedno takvo uistinu izgradili s gradom i organizacijama iz Rijeke, izjavila je veleposlanica zemlje partnera Kraljevine Norveške, Nj. E. Astrid Versto.

Više informacija o ovoj konferenciji možete pronaći na njenim službenim web stranicama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!