Dvojica Hrvata i Srbin završili iza rešetaka zbog švercanja migranata

Po završetku kriminalističkog istraživanja dvojica hrvatskih i srbijanski državljanin kazneno su prijavljeni i predani pritvorskom nadzorniku

Rijeka – Policijski službenici Policijske postaje Delnice dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom, 61-godišnjim državljaninom Srbije i maloljetnim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene organiziranog kriminaliteta.

Naime, policijski službenici koji pojačano postupaju radi suzbijanja nezakonitih migracija i krijumčarenja osoba, 27. siječnja oko 15 sati na delničkom području zaustavili su osobno vozilo, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je prije stjecanja prava na vozačku dozvolu upravljao mlađi hrvatski državljanin. U zaustavljenom vozilu mladić je prevozio pet državljana Iraka te državljanku Indije. Nešto kasnije istog dana na području druge policijske uprave zaustavljeno je osobno vozilo, srpskih registracijskih oznaka u kojem su se nalazili hrvatski i srpski državljanin, kao prethodnica vozilu zaustavljenom na delničkom području.

Sva trojica privedena su u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđena sumnja da su radi stjecanja protupravne imovinske koristi nezakonito prevozeći strane državljane u namjeri da im omoguće da nezakonito prijeđu državnu granicu Republike Hrvatske radi odlaska u druge zemlje Europske unije, počinili kazneno djelo „Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma“.

Po završetku kriminalističkog istraživanja dvojica hrvatskih i srbijanski državljanin kazneno su prijavljeni i predani pritvorskom nadzorniku.

Nadalje, tijekom postupanja policije nad državljanima Iraka, zatečenim u vozilu na delničkom području, utvrđeno je da isti u Republici Hrvatskoj borave u statusu tražitelja međunarodne zaštite te su vraćeni u prihvatilište koje su samovoljno napustili. Također, utvrđeno je kako su navedeni državljani Iraka već ranije bili zatečeni i spriječeni u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice.

Za državljanku Indije utvrđeno je da u Republici Hrvatskoj boravi u turističkom posjetu te nije namjeravala nezakonito prijeći državnu granicu.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!