Dvostruki HNL trijumf mlađih kategorija Rijeke u dvobojima s vršnjacima Cibalije

Dvostruki HNL trijumf mlađih kategorija Rijeke u dvobojima s vršnjacima Cibalije

FOTO: nk-rijeka.hr

Bijeli su u oba susreta pobijedili; kadeti uvjerljivo rezultatom 6:0, dok su pioniri ostvarili minimalnu ali također troboda vrijednu pobjedu.

Rijeka – Jučer su u sklopu 6. kola svojih HNL prvenstava u dvostrukom srazu snage odmjerili pioniri i kadeti Rijeke i Cibalije. Bijeli su o oba susreta pobijedili; kadeti uvjerljivo rezultatom 6:0, dok su pioniri ostvarili minimalnu ali također troboda vrijednu pobjedu.

Kadeti Rijeke slavili su protiv vršnjaka Cibalije s uvjerljivih 6:0. Bijeli su stigli do druge pobjede u prvenstvenu prikazavši odličnu predstavu protiv vinkovačkog sastava. Utakmicu je hat-trickom obilježio Din Begović koji je postigao tri prva gola na utakmici u samo 20 minuta. Dinu se u nastavku pridružio Bodetić čiji je udarac u 37. minuti završio u rašljama (4:0). U nastavku je svoj doprinos dao i Niko Gajzler. U 61. minuti Anušić je ubacio, a Gajzler efektnim udarcem matirao Jurčevića – 4:0. Konačan rezultat postavljen je u 80. minuti kada je Gajzler izašao sam pred gol Cibalije i poentirao – 6:0.

Pioniri Rijeke su protiv vršnjaka iz Vinkovaca ostvarili minimalnu pobjedu. Ključan trenutak dogodio se u 37. minuti, na otvaranju drugog poluvremena. Valinčić je proigrao Ružića na desnoj strani, koji se sjurio u 16 m sa strane i uputio prizemni udarac prema vratima Cibalije i pogodio za 1:0 i novu pobjedu bijelih. Tijekom cijele utakmice Rijeka je bila bolja i dominantnija od protivnika, bolja u igri i stvorila više situacija za pogodak. U prvom poluvremenu igralo se na polovici Cibalije i Rijeka je lijepom kombinatorikom dolazila u situacije za pogodak, ali mreža Cibalije se nije tresla. Odmah na početku drugog poluvremena, nakon promjene tri igrača Rijeka je krenula odlučno i postigla pogodak. Rijeka je tijekom drugog poluvremena stvorila još lijepih situacija za gol iz koje valja izdvojiti udarac Rožajca sa 16 metara kada je pogodio vratnicu, te nekoliko minuta kasnije opet udarac Rožajca s 10 metara, ali mreža je i ovoga puta ostala netaknuta. Rijeka je bila bolja tijekom cijele utakmice u svim segmentnima igre i nadigrala protivnika, te ostvarila zasluženu pobjedu.

U sljedećem dvostrukom HNL ispitu pionire i kadete Rijeke 27. rujna očekuje gostovanje kod momčadi Zagreba.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!