ERSTE AD

Edukacija o mišićnoj distrofiji u Europskom tjednu mobilnosti

Udruga osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije osnovana je 1976. godine i okuplja osobe s mišićnom distrofijom i drugim neuromuskulaturnim bolestima, članove njihovih obitelji i druge zainteresirane građane. Grad Rijeka partner je na programima Udruge te s njom surađuje od osnivanja

Rijeka – Zadnjeg dana Europskog tjedna mobilnosti, Udruga osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije na štandu na Korzu educirala je prolaznike o ovoj bolesti. Izlaganjem kreativnih radova svojih članova, brošura i promotivnih letaka, Udruga osoba s mišićnom distrofijom PGŽ-a predstavila je zainteresiranim građanima svoj rad.

Udruga osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije osnovana je 1976. godine i okuplja osobe s mišićnom distrofijom i drugim neuromuskulaturnim bolestima, članove njihovih obitelji i druge zainteresirane građane. Grad Rijeka partner je na programima Udruge te s njom surađuje od osnivanja.

Svrha udruge je zaštita osoba oboljelih od mišićne distrofije i drugih neuromuskularnih bolesti te rješavanje problema oboljelih.

Manifestacija „Europski tjedan mobilnosti“ održava se svake godine od 16. do 22. rujna. Slogan ovogodišnjeg Europskog tjedna je „Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!“, a odabirom teme podržavaju se napori i postignuća gradova koji su, unatoč teškoćama koje su Europa i svijet osjetili tijekom pandemije COVID-19 uspostavili kreativne i otporne odgovore na pandemiju.

Ove godine European Mobility Week slavi otpornost gradova i njihova postignuća, nastojeći zadržati zamah povećane aktivne mobilnosti i upotrebe mobilnosti s niskim ili nultim emisijama, te provoditi daljnje aktivnosti u skladu s ovogodišnjim tematskim smjernicama koje se odnose na održivu mobilnost za zdraviji život, mentalno i tjelesno zdravlje, sigurnosne mjere te odgovor na COVID-19.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }