Edukativna predstava Boca istine za osmaše – Priča o posljedicama pogrešnih odabira mladih @ Rijeka

U predstavi se zorno prikazuje i što se fizički događa s tijelom pri konzumaciji alkohola, te kako djeluje na organe kao što su jetra, želudac i mozak.

Rijeka – Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge (26. lipnja),  u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke održat će se 6. lipnja edukativna predstava za mlade pod nazivom „Boca istine“. Predstavu organizira Odjel prevencije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Udrugom „Hepatos“ iz Rijeke, a u izvedbi glumaca riječkoga „RI Teatra“.

Edukativna predstava će se održati za učenike 8. razreda Osnovne škole „Dolac“, koji su sudjelovali u I. komponenti preventivnog projekta „Zdrav za 5!“, a odnosi se na prevenciju ovisnosti o alkoholizmu. U predstavi  se govori o posljedicama pogrešnih odabira mladih, kako takav pad proživljava njihova okolina te kako alkohol utječe na socijalne odnose i kontakte te sposobnost funkcioniranja u svakodnevnici. Osim toga u predstavi se zorno prikazuje i što se fizički događa s tijelom pri konzumaciji alkohola, te kako djeluje na organe kao što su jetra, želudac i mozak.

Podsjećamo da je Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1987. godine proglasila  26. lipnja Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama. Obilježavanje ovog dana provodi se u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama, medijima, nevladinim organizacija i ostalim relevantnim institucijama uključenim u suzbijanje zlouporabe droga, a cilj je upozoriti što veći broj građana na problem raširenosti zlouporabe droga i zajedničkim snagama se suprotstaviti ovom ozbiljnom problemu današnjice.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }