Edukativne likovne radionice u “Kloviću” tijekom rujna i listopada

Programi su besplatni, a namijenjeni su djeci osnovnoškolskog uzrasta, broj djece je ograničen. Sve informacije i rezervacije na telefon 051-332-494 i e-mail hdlur@ri.t-com.hr

Rijeka – U galeriji Juraj Klović u rujnu i listopadu provode se edukativne likovne radionice,  u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka. Održati će se njih nekoliko, a svaka će trajati od četvrtka do subote.

-Radimo u malim grupama sukladno preporukama Civilnog stožera i u skladu s epidemiološkim mjerama zaštite. Voditeljica prvog programa bit će Svjetlana Šalić, prof. likovne kulture, a radionica će trajati od četvrtka 16. 09. do subote 18. 09. 2021. (četvrtak i petak od 18 do 19,30, a subotom od 10,30 do 12,00), ističu iz Galerije.

Kako najavljuju organizatori, radionica će se baviti oslikavanjem stakla, a bazirat će se na slobodnom izražavanju kroz različite likovne tehnike,  uz profesionalno vodstvo i individualni rad sa svakim djetetom, u cilju razvijanja likovnih i motoričkih sposobnosti, mašte i koncentracije. Kroz uvodni dio djeca će biti upoznata s kratkom povijesti tehnike vitraj; od kada kreće upotreba oslikanog stakla i gdje se najčešće upotrebljava; najznačajniji primjeri u povijesti umjetnosti i primijenjenoj umjetnosti

U narednoj etapi radionice djeca će  upoznati tehničke mogućnosti boje, upoznat će vrste stakla, njihovu  gustoću, čvrstoću i otpornost. Upoznaju također način rada s pigmentima, bojama i konturama  te stilovima oslikavanja na dvodimenzionalni  i trodimenzionalnim površinama.

Zatim slijedi izrada skica i motiva na papiru, a drvenim bojicama određuju nijanse i boje. Nakon izrade skice djeca odabiru steklenke, čaše, zdjelice ili boce te se uz vodstvo usmjeravaju na rad.

Djeca će kroz zabavan i jednostavan način naučiti osnove tehnike, proces izrade i kratku povijest vitraja. Osvijestit će mogućnosti recikliranja odbačene ambalaže (boce, staklenke), a gotove radove uzimaju sa sobom.

Programi su besplatni, a namijenjeni su djeci osnovnoškolskog uzrasta, broj djece je ograničen. Sve informacije i rezervacije na telefon 051-332-494 i e-mail hdlur@ri.t-com.hr

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }