EFRI zajednica pomogla osobama slabijeg imovinskog stanja

U suradnji sa Socijalnom samoposlugom potražili su osobe koje su u životu ostale same, doznali što im doista treba i dobili su popis njihovih želja, koje su bile u rasponu od pločica za zid i vreća cementa pa sve do hrane i kupnje bonova za mobitel i male pomoći u plaćanju režija.

Rijeka – EFRI zajednica, koja okuplja studente, alumnije i zaposlenike Fakulteta, obilježila je kraj godine humanitarnom akcijom pod nazivom „EFRI- 60 godina humanosti“ s kojom je simbolično najavila  i ulazak u slavljeničku godinu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

– Nastavnu i znanstvenu izvrsnost kroz desetljeća postojanja pratio je entuzijazmom i želja za pomaganjem potrebitima u našem društvu kao jedna od vrijednosti koju nose sa sobom članovi naše EFRI zajednice. U ovom vrlo izazovnom razdoblju, odlučili smo pomoći osobama koja često u ovakvim akcijama prođe „ispod radara“. To su osobe slabijeg imovinskog stanja, najčešće starije, ponekad bez vlastitog doma, neke od njih s invaliditetom, a sve imaju jedan zajednički nazivnik – u životu su ostale same, pojasnili su s fakulteta.

– U suradnji sa Socijalnom samoposlugom odlučili smo saznati tko su oni i što im doista treba i dobili smo popis njihovih želja, koje su bile u rasponu od pločica za zid i vreća cementa pa sve do hrane i kupnje bonova za mobitel i male pomoći u plaćanju režija. Jednog korisnika uspjeli smo posebno iznenaditi i umjesto njegove skromne želje za daljinskim upravljačem  kupili smo mu novi televizor. Rezervacije za kupnju poklone planule su istog dana, te su se studenti i Alumni članovi iz cijele Hrvatske brzo organizirali u plaćanju računa i kupnji bonova za korisnike. Uz četrdesetak poklona prikupljene su velike količine namirnica i higijenskih potrepština koje su  se našle na policama riječke Socijalne samoposluge.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!