Emilia Mišćenić i Nada Kegalj dobitnice godišnje nagrade Ivan Filipović

Emilia Mišćenić i Nada Kegalj dobitnice godišnje nagrade Ivan Filipović

Ilustracija

U PGŽ stižu dvije godišnje nagrade Ivan Filipović

Rijeka – Emilia Mišćenić, izvanredna profesorica na Pravnom fakultetu u Rijeci i Nada Kegalj, psiholog i stručni savjetnik OŠ Podmurvice dobitnice su godišnje nagrade Ivan Filipović za 2019. godinu koja se dodjeljuje za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti.

Izv.prof.dr.sc. Emiliji Mišković nagrada Ivan Filipović, koja je inače najviše domaće priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju dodijeljena je za područje znanstvenog i stručnog rada, dok je dipl. psiholog Nada Kegalj nagradu zaslužila za svoj rad u području predškolskog odgoja i obrazovanja.

Nagradu Ivan Filipović za životno djelo dobili su Zvjezdana Čagalj, ravnateljica Dječjeg vrtića Jelsa i Vladimir Krpan, professor emeritus na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Nagradu Ivan Filipović dodjeljuje Republika Hrvatska odnosno Odbor „Nagrade Ivan Filipović“, a priprema Ministarstvo znanosti i obrazovanja, za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti i predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju. Nagrada se dodjeljuje od 1964. godine, prvo u okrilju Hrvatskoga pedagoško-književnog zbora, a zatim od 1967. postaje nagrada Sabora Republike Hrvatske.